Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει||Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη

Κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για το καθιερωμένο πια ραντεβού των κορυφαίων αθλητών freerunning στην φυσική έδρα τους, τη Σαντορίνη.
 
 
Είναι όλα έτοιμα! Το Red Bull Art of Motion επιστρέφει το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου στις 16:00,στη μαγευτική Καλντέρα, εκεί όπου ντόπιοι και επισκέπτες θα απολαύσουν το θέαμα που τους επιφυλάσσει η παγκόσμια ελίτ του freerunning.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,τολμηρά άλματα, tricks, αναρριχήσεις και drops θα γίνουν ένα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού.
 

Με τα βλέμματα στραμμένα στον μοναδικό αγώνα freerunning, το Red Bull Art of Motion, εξελίσσεται σε παγκόσμιο θεσμό με χιλιάδες θεατές να τον παρακολουθούν από κοντά, περισσότεροι από 30.000 φαν να μένουν συντονισμένοι μέσω του διεθνούς διαδικτυακού καναλιού www.redbull.tv ενώ ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.




Επιπλέον φέτος κοντά στους αθλητές του Red Bull Art of Motion θα είναι και το CU, ενθαρρύνοντάς τους να δώσουν τον πιο… Restart εαυτό τους και βραβεύοντάς τους για αυτό!
 
Με άρωμα Γαλλίας, Σουηδίας, Αμερικής, Ολλανδίας, Ρωσίας, Ελλάδας και άλλων χωρών, η πολυσυλλεκτική λίστα των 18 freerunners που θα δοκιμαστούν στα καλντερίμια και στις στέγες του νησιού, αποτελείται από τους αθλητές που προκρίθηκαν στον περσινό τελικό, τις τρεις γυναίκες και τους τρεις άνδρες αθλητές που κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο ανεβάζοντας το videoτους στον online προκριματικό ενώ απομένουν οι τελευταίες θέσεις που θα καλυφθούν στις 11 Σεπτεμβρίου, στον προκριματικό που θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από την τετράδα των έμπειρων: Patrick Morawetz (Αυστρία), Timothy Shieff (Μ.Βρετανία), Sergio Cora (Ισπανία), Victor Lopez  (Η.Π.Α.) και Anan Anwar (Ταϊλάνδη).
 

 



 
Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion

Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το  κορυφαίο γεγονός freerunningμε περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φιροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkunsνα κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο. 

ΠΗΓΗ: www.xsa.gr