Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Red Bull X Fighters 2013 Dubai

O Dany Torres από την Ισπανία κέρδισε μια συναρπαστική μάχη στο Red Bull X-Fighters World Tour  στο Ντουμπάι την Παρασκευή που μας πέρασε, o νικητής του 2011 στην Παγκόσμια Περιοδεία νίκησε τον περσινό πρωταθλητή Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία με σκορ 3-2,  μπροστά από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο - το εντυπωσιακό 828-μέτρων Burj Khalifa.





O Γάλλος Thomas Pages κέρδισε το βραβείο Best Swatch Move με το γνωστό του trick "volt" που στρυφογυρίζει στον αέρα πάνω από  το κάθισμα της μηχανής του κάτω από τις επευφημίες των 13.000 θεατών. Ήταν μια συναρπαστική εκδήλωση στο Mohammed bin Rashid στο κέντρο της πόλης του Ντουμπάι, υπό την αιγίδα του HH Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, διάδοχο του θρόνου του Ντουμπάι και πρόεδρο του συμβουλίου Dubai Sports.



Ο Torres κέρδισε με μια αριστοτεχνική απόδοση του freestyle motocross μέσα από τρεις γύρους με τα τέλεια άλματα του να φτάνουν τα 15 μέτρα ύψος και 30 μέτρα σε απόσταση. Ήταν η πρώτη νίκη για τον Torres, στην πιο αριστοκρατική σειρά FMX του κόσμου, μετά τη Μαδρίτη το 2011, αλλά θα ήταν απρόθυμο να πούμε ότι έγινε το νέο φαβορί για τον φετινό τίτλο αφού ο Pages κυριάρχησε στην πρώτη στάση.



"Το επίπεδο των κορυφαίων αναβατών είναι πολύ κοντά αυτό το έτος," είπε. "Αν κάνω ένα λάθος, είμαι έξω. Είναι δύσκολο να πω ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα ", πρόσθεσε ο Torres, ο οποίος είχε μια λαμπρή πορεία στο τελικό ενάντια στον Sherwood. Ο Ισπανός, ο οποίος επίσης κέρδισε στο Ντουμπάι το 2011, νικήθηκε από τον Pages στον τελικό του opening της σεζόν στην Πόλη του Μεξικού τον περασμένο μήνα, αλλά ήταν σε θέση να αντιστρέψει τη κατάσταση αυτή τη φορά με τον ιπτάμενο Γάλλο, όταν έφτασαν στήθος με στήθος  στα ημιτελικά.



Ο Pages, ο οποίος είχε κυριαρχήσει στα προκριματικά, έδωσε ρεσιταλ με το "Volt", και το "Special Flip" που  κάνει ένα backflip πάνω από το κάθισμα του, ενώ η μηχανή είναι στον αέρα, και το 540-μοιρών flip γνωστό ως "Flair". Ο Pages άκουγε το πλήθος να ζητωκραυγάζει καθώς εκτελούσε τρία από τα πιο δύσκολα κόλπα που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα αλλά έπεσε στην προσγειώση στο τελευταίο άλμα του και τιμωρήθηκε σκληρά από τους κριτές. "Πήγα για αυτό", δήλωσε ο Pages. "To έσπρωξα αλλά ίσως έσπρωξα πάρα πολύ και έπεσα". "Είμαι απογοητευμένος". Μεταξύ των μαγεμένων θεατών ήταν και ο Φάμπιο Καναβάρο, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Τα αποτελέσματα:

1. Dany Torres (ESP)
2. Levi Sherwood (NZL)
3. Thomas Pages (FRA)
4. Rob Adelberg (AUS)
5. David Rinaldo (FRA)
6. Libor Podmol (CZE)
7. Mat Rebeaud (SUI)
8. Maikel Melero (ESP)
9. Josh Sheehan (AUS)
10. Daisuke Suzuki (JPN)


Ας δούμε και τα highlights!