Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2014

Μια συναρπαστική χρονιά γεμάτη από mountain bike downhill αγώνες.










Μετά την μεγάλη επιτυχία του θεσμού τo 2013 συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία του Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill. Μάλιστα για το 2014 οι κορυφαίοι αναβάτες κατάβασης στην Ελλάδα θα αγωνιστούν σε οκτώ πίστες από τις οποίες οι τέσσερις δεν περιλαμβάνονταν στο περσινό πρόγραμμα, ενώ εντυπωσιακές εργασίες αναβάθμισης έχουν γίνει στις υπόλοιπες.
 





22 - 23 Μαρτίου Marathon Complex, Αθήνα
Η δράση ξεκινά με έναν αγώνα στην Αθήνα όπου αναμένεται να δώσουν το παρών πάνω από 160 συμμετέχοντες. Θα γίνει πραγματικά χαμός! Το “Barbeque Trail” του Marathon Complex είναι μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αλλά ιδιαίτερα τεχνική και διασκεδαστική. Έτσι είναι ο ιδανικός αγώνας για να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του στο αγωνιστικό Downhill. Για πρώτη φορά θα γίνει αγώνας σε αυτή την τοποθεσία και είναι όλοι ανυπόμονοι και ειδικά μετά τις εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης του.
 
26-27 Απριλίου Tank Trail, Κύμη
Και αρχίζουν τα δύσκολα! Στο φοβερό “Tank Trail” συνεχίζεται η δράση μια εβδομάδα μετά το Πάσχα. Η πίστα της Κύμης δεν έχει μόνο μαγευτική θέα στο Αιγαίο, αλλά και πολύ δύσκολα τμήματα με μεγάλη κλίση, καθώς και κάποια μεγάλα άλματα. Χαρακτηριστικό της πίστας η πλήρης απουσία πέτρας, το μεγάλο road gap και το κομμάτι γκρεμός με την ονομασία «θάνατος» πριν τον τερματισμό... Κάθε αναβάτης θα ζοριστεί μέχρι να «ξεκλειδώσει» όλα τα δύσκολα και να αποφύγει τα chicken run. Πέρσι βραβεύτηκε ως η κορυφαία πίστα της χρονιάς και ήδη έχουν γίνει πολλές εργασίες αναβάθμισης! Θα γίνει χαμός.
 
10 - 11 Μαίου Super Trail, Γιάννενα
Αγριάδα. Σε μια μαγευτική ορεινή τοποθεσία με θέα τα εντυπωσιακά Τζουμέρκα βρίσκεται το Super Trail. Ίσως η πιο απαιτητική πίστα της χρονιάς! Μεγάλες κλίσεις, υψηλές ταχύτητες και δύσκολα άλματα την χαρακτηρίζουν. Εδώ οι διαφορές μεταξύ των αναβατών μεγαλώνουν όπως και τα χαμόγελα τους στον τερματισμό. Παράλληλα αναμένονται πολλές συμμετοχές από Βορειοελλαδίτες καθώς και τους τρελαμένους Κερκυραίους.
 
7- 8 Ιουνίου Amanita Στόμιο
Ένα διαφορετικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περιμένει τους Downhllάδες! Το δραστήριο Amanita DH Stomio Crew επιστρέφει στην διοργάνωση αγώνα μετά από τέσσερα χρόνια. Μάλιστα οι συμμετέχοντες εκτός από τον αγώνα στο γεμάτο ξύλινες κατασκευές πρώτο κομμάτι της διαδρομής, όπου θα γίνει ο αγώνας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν DΗ και την Δευτέρα! Θα υπάρχει free uplift και δυνατότητα σε όλους να rideάρουν στο τεράστιο μονοπάτι στον μαγευτικό Κίσσαβο! Αν υπολογίσουμε το beach party και το μπάνιο στην παραλία του Στόμιου καταλαβαίνουμε ότι θα είναι το απόλυτο DH τριήμερο!
 
12-13 Ιουλίου Big Bear Δίρφη
Στη Δίρφη έχει γραφτεί Downhillάδικη ιστορία, με φοβερούς αγώνες. Αναμένεται δυναμική επιστροφή με αγώνα για πρώτη φορά στο Big Bear trail! Ένα καταπληκτικό μονοπάτι, χωμένο μέσα σε οργιώδη βλάστηση που τα έχει όλα! Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολλές εργασίες για την αναβάθμιση του και εντυπωσιακές ξύλινες κατασκευές έχουν προστεθεί. Αν υπολογίσουμε ότι το θερμόμετρο εκεί ψηλά σπάνια ξεπερνά τους 25 βαθμούς και ότι φοβερά μπριζολίκια μας περιμένουν στην Στενή τότε καταλαβαίνουμε ότι αναμένεται ένα super δυναμικό αγωνιστικό διήμερο στην καρδιά του καλοκαιριού.
 
6 - 7 Σεπτεμβρίου Pistaki, Πήλιο
Μετά την Αυγουστιάτικη ανάπαυλα επιστροφή στην αγωνιστική δράση! Και μάλιστα στο φοβερό και τρομερό Pistaki! Προσοχή προς όλους τους αγωνιζόμενους καθώς η συγκεκριμένη πίστα είναι σκληρή και απαιτητική και πρέπει να αποφύγετε την θερινή χαλαρότητα! Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την συγκεκριμένη πίστα σαν την καλύτερη στην Ελλάδα και το δραστήριο Crew από το Βόλο έχει βαλθεί να το επιβεβαιώσει! Αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι μαγευτικά καταλύματα είναι διάσπαρτα στο δάσος του Πηλίου καταλαβαίνουμε ότι πολλοί θα παρατείνουν τις διακοπές τους για αυτό τον αγώνα.
 
27- 28 Σεπτεμβρίου Kapota trail Καλάβρυτα
Χωμένο μέσα στα έλατα το Kapota trail προκαλεί τις αισθήσεις. Η μεγαλύτερη πίστα του θεσμού θα δοκιμάσει σκληρά αναβάτες και ποδήλατα! Μεγάλες κλίσεις, εντυπωσιακές εναλλαγές πορείας μέσα σε ρεματιά και φοβερά άλματα πριν τον τερματισμό σε κρατούν σε φουλ εγρήγορση για πάνω από πέντε λεπτά και όποιος αντέξει! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί αγώνας DH στη συγκεκριμένη διαδρομή και τα φιλόξενα Καλάβρυτα υπόσχονται να συναρπάσουν όσους τολμήσουν...
 
1- 2 Νοεμβρίου Forest Gam Θεσσαλονίκη
Η αυλαία του θεσμού θα πέσει στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε ένα flow trail με μεγάλη ιστορία… Οι φετινές εργασίες αναβάθμισης και επέκτασης του, πραγματικά το μεταμόρφωσαν, ενώ για τις ανάγκες του αγώνα θα ξαναστηθεί το φοβερό road gap που χαρακτήριζε για χρόνια την διαδρομή! Για πρώτη φορά θα γίνει αγώνας DH εκεί και μετά τους επιτυχημένους αγώνες urban downhill στην "Ξεσαλονίκη" είμαστε σίγουροι ότι θα κλείσει θεαματικά η χρονιά σε έναν αγώνα με τρελό συναγωνισμό και πολλές συμμετοχές.