Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Enduro Mediterraneo 2013 Steni Evias

Στη Στενή Ευβοίας στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας  Enduro Mediterraneo 2013 

Διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό σύλλογο Κούτουρλα  καί τον Πολιτιστικό σύλλογο Στενής, σε συνεργασία με την Evia Tours.

Ο αγώνας είναι Εnduro Mountain bike, καλύπτοντας αρκετά από τα διαμορφωμένα  ποδηλατικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους του όρους Δίρφυ.

Ο αγώνας
Η εκκίνηση θα γίνει από την Στενή στα 400μ υψόμετρο  και οι αθλητές καλούνται να ποδηλατήσουν  ανηφορικούς χωματόδρομους καλής βατότητας με μέτριο ρυθμό σε σηματοδοτημένη διαδρομή μέχρι τα 1000μ υψόμετρο.

Ο αγώνας ξεκινάει από το καταφύγιο Μ. Νικολάου και περιλαμβάνει τουλάχιστον τρείς  Ειδικές Διαδρομές (SP) κατάβασης στο σύνολό του, οι οποίες  θα είναι χρονομετρημένες, που μπορεί να περιλαμβάνουν και κομμάτια με κλίση μέχρι και 10% ανηφορικά. Ο χρόνος που οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν τις τρείς ειδικές διαδρομές θα προστεθεί για να βγει ο νικητής του αγώνα αφού ολοκλήρωθεί το σύνολο της διαδρομής μέσα σε καθορισμένο χρόνο.

Οι ποδηλάτες θα κινηθούν στις ενδιάμεσες συνδετικές  διαδρομές ποδηλατώντας σε σηματοδοτημένη μικτή διαδρομή που μπορεί να περιλαμβάνει και κομμάτια με κλίση μέχρι και 10% ανηφορικά. Οι διαδρομές μεταξύ των χρονομετρημένων καταβάσεων καλούνται  συνδετικές διαδρομές, στις οποίες, λόγω των χρονικών περιθωρίων οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να κινούνται σε μικρά γκρούπ.

Οι αθλητές  καθ’  όλη την διάρκεια του αγώνα καλούνται να είναι αυτόνομοι σε υδροδοσία και διατροφή, με εξαίρεση την εκκίνηση της πρώτης ειδικής SP1, όπου στον  σταθμό  θα υπάρχει υδροδοσία και διατροφή. Τυχόν λήψη βοήθειας θα γίνεται, είτε απο εξωτερικούς παράγοντες (προπονητές κλπ) μόνο με την παρουσία του Συντονιστή του αγώνα , είτε απο συναθλητές ανα πάσα στιγμή. Παρά την αναφορά των κανονισμών που διέπουν το Enduro Mountain Bike και  επιβάλουν την αυτονομία των αθλητών θα γίνουν μικρές προσαρμογές με τροποποιήσεις σε όφελος των αθλητών. 

Ο ακριβής σχεδιασμός  και  οι  παροχές θα ανακοινωθούν σύντομα.


Απευθύνεται  σε ποδηλάτες με εμπειρία. Ο αγώνας περιλαμβάνει όλα τα τερέν και προτείνονται ποδήλατα διπλής ανάρτησης. Για να συμμετέχουν οι αθλητές απαραίτητη  προϋπόθεση είναι  να έχουν κράνος, όχι απαραίτητα κλειστό και στα χρονομετρημένα μονοπάτια,  επικαλαμίδες, επιγονατίδες και μακριά γάντια. Προαιρετικά, γυαλιά, θώρακας, σακίδιο ποδηλατικό, υδροδοχείο, κλειστό κράνος, μποτάκια, καθώς και άλλα προστατευτικά αξεσουάρ η άλλη εξάρτηση .
 
Σκοπός  του αγώνα είναι να αναπτύξουμε το συγκεκριμένο άθλημα του endurο bike και μέσα από αυτό να αναδείξουμε μονοπάτια και  περιοχές της ευρύτερης Ελλάδος. Ξεκινήσαμε από την όμορφη Δίρφη όπου λόγω της ιδιομορφίας του τερέν είναι πιο προσιτό και ελκυστικό για μεγαλύτερη μερίδα αθλητών.
 
Παράλληλες δραστηριότητες  θα πραγματοποιηθούν κατά το διήμερο του αγώνα.  Θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://enduromediterraneo.com/ και στη σελίδα Facebook.

Δείτε το video teaser του αγώνα

ΠΗΓΗ: www.xsa.gr