Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του πρώτου αγώνα της Ξάνθης για το Enduro Mediterraneo

To Enduro Mediterraneo μπαίνει δυναμικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Σε λιγότερο απο 2 μήνες θα γίνει ο πρώτος αγώνας της σειράς και οι συμμετοχές ήδη ανεβαίνουν όχι μόνο για τον αγώνα της Ξάνθης αλλά ακόμη και για τον αγώνα του Οκτωβρίου που θα γίνει στο Βόλο. Η Ξάνθη θα υποστεί όλη την πίεση του opening event για το φετινό Enduro Mediterraneo με συμμετοχές ήδη απο Γερμανία και Ιταλία, αλλά και όλη την Ελλάδα.
Οι ειδικές διαδρομές καθορίστηκαν και είναι τέσσερις στον αριθμό με συνολικό μήκος διαγωνισμού 25 κμ, 5 κμ περισσότερα απο τον αγώνα της Στενής του Σεπτεμβρίου και θα γίνουν όλα με πετάλι, χωρίς την βοήθεια uplift καθώς τα υψομετρικά το επιτρέπουν.



Το συνολικό elevation gain/loss είναι 1400μ, και οι χρονομετρημένες Ειδικές διαδρομές είναι 7,1 κμ, γεγονός που τον καθιστά ένα απαιτητικό αγώνα ο οποίος απαιτεί καλή προπόνηση. Το Σάββατο σχεδόν όλη μέρα θα γίνονται οι εγγραφές στο Flowride Bike Shop, οι αθλητές θα μπορούν αν κάνουν ελεύθερες δοκιμαστικές όλη μέρα στις σηματοδοτημένες διαδρομές, ενώ οι διοργανωτές μαζί με local riders  θα σας κάνουν επίσημη αναγνωριστική προπόνηση της διαδρομής στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η διοργάνωση του Enduro Mediterraneo αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε όσους ταξιδεύουν απο μακρύα, οικονομική μετακίνησης για εσάς και το ποδήλατο σας. Πούλμαν με ειδικά διαμορφωμένο treiler θα αναχωρήσει απο την Αθήνα την Παρασκευή το μεσημέρι με προορισμό την Ξάνθη και επιστροφή την Κυριακή το βράδυ. Θα γίνουν ενδιάμεσες στάσεις στη Λάρισα και την Θεσσαλονική ή όπου αλλού χρειαστεί. Στο site της διοργάνωσης θα βρείτε και φόρμα συμμετοχής.
Η Κυριακή είναι η μέρα του αγώνα όπου οι αθλητές καλούνται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 το πρωί, με τον προκριματικό κατάταξης στις 9:00 να προηγείται.
Οι δυνατότητα για δήλωση συμμετοχής με έκπτωση 20% παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαρτιού δίνοντας σας έτσι την ευκαιρία να λάβετε μέρος στους αγώνες ακόμη πιο οικονομικά.
Αναλυτικότερο πρόγραμμα, κανονισμούς και ειδικές λεπτομέριες θα βρείτε στο παρακάτω link
enduromediterraneo.com/xanthi-12-13-apriliou-2014/