Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Λάσπη και πόνος στον αγώνα downhill στο Πήλιο

Βροχή, λάσπη, βρεγμένες ρίζες και γλιστερά rock gardens στον αγώνα downhill στο Πήλιο.













Η πιο δύσκολη πίστα downhill στην Ελλάδα με τις σκληρότερες συνθήκες, δοκίμασε τους 107 τολμηρούς ridersπου πήραν εκκίνηση προσφέροντας χαμόγελα ικανοποίησης, αλλά και πόνο.
 
Μετά την αγωνιστική ανάπαυλα του Αυγούστου οι Έλληνες downhillάδες, μαζί με οκτώ Βουλγάρους, επέστρεψαν στην δράση, και αντί να αντιμετωπίσουν πούδρα, σκόνη και ζέστη, βρέθηκαν να παλεύουν με την λάσπη και τις βρεγμένες ρίζες! Το Σάββατο οι συνθήκες ήταν καλές, μετά όμως από ολονύκτια βροχή και μπόρες καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας το Pistaki Trail μεταμορφώθηκε σε κολαστήριο! Πραγματικά, ο βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας του μονοπατιού εκτινάχθηκε στα ύψη, και για το λόγο αυτό παρόλο που δήλωσαν συμμετοχή 179 αναβάτες, 107 έδωσαν το παρών, μόλις 89 μπήκαν στον τελικό και 85 τερμάτισαν!
 

© Thodoris Ermilio


Με βροχή πραγματοποιήθηκε ο προκριματικός, όπου ο Κώστας Ανδριώτης φρόντισε να σοκάρει τους πάντες! Με χρόνο 3:10.709 τέθηκε επικεφαλής και έδειξε αποφασιμένος για τη νίκη. Ξεσήκωνε τους θεατές σε κάθε πέρασμα του οδηγώντας super δυναμικά και έθεσε τα στάνταρ. Στο κυνήγι αυτού του φρενίρη ρυθμού και ο τοπικός Γιάννης Ιωάννου που όμως είχε μια πολύ άσχημη πτώση που τον άφησε να αγωνιστεί στον τελικό, αλλά με σφιγμένα δόντια! Φοβερή εμφάνιση έκανε ο σκληρός Κερκυραίος Βαγγέλης Καββαδάς (3:46.553) που βρέθηκε στην δεύτερη θέση μπροστά από τον αγριεμένο Θεσσαλονικιό Βαγγέλη Κρόμπα. Τέταρτος ήταν ο Ελισσαίος Γουβής και από κοντά ο Άρης Χατζηγεωργίου που την είχαν καταβρεί με τις σκληρές συνθήκες.
 
Χαμός στην κατηγορία Juniorμε τους δύο διεκδικητές του τίτλου, Δημήτρη Μπαξεβάνο και Νίκο Τσαρούχη, να κινούνται σε τρελούς ρυθμούς. Ο Μπαξεβάνος οδηγώντας φουλ θεαματικά ήταν ταχύτερος και μάλιστα με χρόνο 3:54.546 βρέθηκε στην τρίτη θέση της γενικής! Εννέα δέκατα πίσω του ο Νίκος Τσαρούχης με τρίτο τον Βούλγαρο Joan Neychev.
 

downhill race pilio
  Ο Χάρης Παπανικολάου νικητής στην κατηγορία Master © Thodoris Ermilios

Στην κατηγορία Master πρώτος ήταν ο Χάρης Παπανικολάου με τον local Μανώλη Τριαντάρη (που έτρεχε πανικόβλητος για την οργάνωση του αγώνα) από κοντά. Πρώτος στην κατηγορία Veteranο Αντώνης Αλιφακιώτης παρά την πτώση του, ηρωίδα η Ειρήνη Μαυράκη που τα έβγαλε πέρα με τις δύσκολες συνθήκες.
 

Με βροχή πραγματοποιήθηκε ο τελικός όπου έλαμψε ο Γιάννης Ιωάννου (3:20.704). Οδήγησε αποφασισμένος και κατάφερε να πάρει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του ξεσηκώνοντας τους συντοπίτες του! Μια τρομακτική πτώση στη “Βούτα” άφησε εκτός μάχης τον Κώστα Ανδριώτη, ενώ ο έτερος διεκδικητής του τίτλου ο Μήτσος Οικονόμου ήταν θεατής μετά από πτώση μια εβδομάδα νωρίτερα... Δεύτερος ήταν ο Βούλγαρος Stivian Gatev(3:49.276) χωρίς να καταφέρει να κινηθεί στους ρυθμούς του νικητή, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Ελισσαίος Γουβής (3:50.890). Ένας ακόμη γρήγορος και θεαματικός Βούλγαρος, ο Andrey Dimov, ήταν τέταρτος με τον Βαγγέλη Καββαδά πέμπτο και τον σταθερό Άρη Χατζηγεωργίου στην έκτη θέση.
 
 
Η ένταση στην κατηγορία Junior ήταν μεγάλη! Έτσι επήλθαν τα λάθη για τους δύο πρωταγωνιστές. Ο Δημήτρης Μπαξεβάνος έπαθε λάστιχο και τερμάτισε 20ος, ενώ ο Νίκος Τσαρούχης είχε πτώση και τερμάτισε τέταρτος. Έτσι βρήκε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσαρούχης! Φοβερός. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Γιώργος Τσιλιγκίρογλου που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με downhill bike και δικαιώθηκε, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας. Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του έκανε ο Νίκος Αρβανίτης που σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση.
 
Στην κατηγορία Masterμε μια ακόμη γρήγορη κατάβαση ο Χάρης Παπανικολάου (4:04.451) έκλεψε τη νίκη από τον Μανόλη Τριαντάρη για μισό δευτερόλεπτο! Ένας ακόμη τερματισμός στο βάθρο για τον Θεσσαλονικιό Γιώργο Παλιάτσο, που δεν μάσησε από τις σκληρές συνθήκες!
 

downhill race 2014 pilio
Οι νικητές στην κατηγορία Master στο βάθρο © Thodoris Ermilios

Στην κατηγορία Veteran o Αντώνης Αλιφακιώτης πήρε μια ακόμη νίκη και μάλιστα τερματίζοντας χωρίς σέλα και ντεραγιέ! Απίστευτος. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χρόνη Λουλάκη που επέστρεψε από τραυματισμό και πήρε την δεύτερη θέση, με τρίτο τον Φώτη Σκαρή που είχε πτώση.
 
Άξια η Ειρήνη Μαυράκη που κατάφερε να βγάλει ένα ακόμη καθαρό run σε αυτές τις εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες.

Επόμενος αγώνας στα Καλάβρυτα στις 28/9 με την υπόθεση τίτλος σε όλες τις κατηγορίες να είναι ανοικτή!