Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Δύο Εκπληκτικές Φωτογραφίες του Χελμού στις Καλύτερες του Κόσμου!

Όταν πριν ένα χρόνο περίπου είχαμε δημοσιεύσει με μεγάλη μας χαρά τις εκπληκτικές φωτογραφίες του καλού μας φίλου Αλέξανδρου Μαραγκού που αποθανάτισε με μοναδικό τρόπο τον "Αρίσταρχο" και τον Χελμό το καμάρι μας περίσσευε αφού ο τόπος μας έβαλε το ...ντεκόρ και ο Αλέξανδρος την τέχνη με ένα μοναδικό αποτέλεσμα. 
Φέτος καμαρώνουμε και πάλι αφού οι τέλειες αυτές φωτογραφίες, επιλέχθηκαν στις καλύτερες στον κόσμο (στο είδος τους) από το World At Night (Twan) το μεγαλύτερο και πιό εξειδικευμένο πρόγραμμα αστρονομίας που τελεί υπό την αιγίδα της NASA, της UNESCO της Παγκόσμιας Αστρονομικής Ένωσης και της διεθνής οργάνωσης "Αστρονόμοι Χωρίς Σύνορα".    
Το "TWAN" είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο παρουσιάζονται συλλογές  αστροφυσικού ενδιαφέροντος από τα πιο όμορφα και ιστορικά αξιοθέατα του κόσμου κατά τη διάρκεια της νύχτας με σκηνικό πλανήτες αστέρια, και ουράνια γεγονότα. Με λίγα λόγια το πρόγραμμα "Twan" είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην τέχνη, την ανθρωπότητα και την επιστήμη και όλες οι δημοσιεύσεις του γίνονται κάτω από αυστηρά κριτήρια για να είναι οι καλύτερες στον κόσμο! 
Να σημειώσουμε οτι οι λεζάντες κάτω από τις φωτό είναι ακριβώς όπως δημοσιεύονται στο Twan !
Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον φίλο μας Αλέξανδρο Μαραγκό για την προβολή που κάνει στον τόπο μας και να του ευχηθούμε πάντα επιτυχίες.


"The Milky Way over Chelmos Mountain in Kalavryta, Peloponnese, Greece, at an altitude of 1700m/5577ft."
                                                www.alexandrosmaragos.com



From the photographer: "The Milky Way over Aristarchos Telescope at the top of Chelmos Mountain in Achaia, Kalavryta, Greece, at an altitude of 2340m/7677ft. I took this shot in a moonless night (new moon) on July 18th, 2012, around midnight. The location has been measured as one of the darkest areas both in Greece and in Europe."

Φωτό: www.alexandrosmaragos.com