Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Τα οφέλη του Snowkite

Οι περισσότεροι μπορεί να έχουμε δει το θαλάσσιο kite, όπου τολμηροί σέρφερ είναι δεμένοι με έναν «αετό», κάνουν άλματα στον αέρα και ακολούθως προσθαλασσώνονται και συνεχίζουν το σερφ.

Όσοι έχουμε δει τους ιπτάμενους σέρφερ στο νερό, δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε το σκηνικό, βάζοντας στη θέση της θάλασσας μια χιονισμένη βουνοπλαγιά, προκειμένου να φανταστούμε το άθλημα του snowkite.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το kite του χιονιού είναι η καλοκαιρία και ένα χιονισμένο βουνό (με 6 εκ. χιόνι το λιγότερο) χωρίς δέντρα, όπως το Καϊμάκτσαλαν στη βόρεια Ελλάδα, όπου μάλιστα ήδη λειτουργεί η πρώτη αναγνωρισμένη από χιονοδρομικό κέντρο βάση snowkite.
 

Τα οφέλη για το σώμα

Δεν υπάρχει μέρος του σώματός μας που μένει αγύμναστο με το snowkite.

Παράλληλα, τα άλματα και οι πτήσεις με τον «αετό» αυξάνουν την αδρεναλίνη, κάνοντας το συγκεκριμένο άθλημα ακόμη πιο ελκυστικό για όσους αναζητούν την περιπέτεια.



Μικρά μυστικά
Καλό είναι να κάνουμε snowkite πάντα με συνοδεία.
Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το κράνος, τον «αετό», το κρεμαστικό, τη ζώνη, τα προστατευτικά της σπονδυλικής στήλης, καθώς και τα σκι ή το snowboard, μιας και το snowkite μπορεί να γίνει και με τα δύο.

Εάν κάποιος γνωρίζει σκι και snowboard, τότε 3-4 μέρες εκμάθησης είναι ικανοποιητικός χρόνος για να κάνει την πρώτη του βόλτα με snowkite.