Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Skate Park στο Βόλο

Το δικό του skate park αποκτά ο Βόλος το επόμενο χρονικό διάστημα













ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δικό του skate park αποκτά ο Βόλος το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία skaters, ώστε να έχουν οι νέοι ένα στέκι που πλέον θα μπορούν να ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα αποτελέσει καινοτομία για την πόλη του Βόλου καθώς στόχος είναι να δημιουργηθεί όχι μόνο ένας ασφαλής χώρος για τους νέους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τον επισκέπτονται ώστε να επιδίδονται στο άθλημα του skateboard, αλλά γενικότερα ένας χώρος άθλησης του οποίου η δημιουργία θα συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη των αστικών αθλημάτων.

Επίσης, στα σχέδια του Δήμου είναι στο skate park να διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα αθλητικές επιδείξεις, πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις και διαγωνισμοί skate στους οποίους θα συμμετέχουν αθλητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα του πάρκου εντάσσοντάς το στην τοπική κοινωνία και ενισχύοντας την κοινωνικοποίηση στο δημόσιο χώρο.
Την πρωτοβουλία έλαβε ομάδα νέων παιδιών που θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο για την πόλη του Βόλου με τον κ. Αχιλλέα Μπέο να δέχεται με μεγάλη ικανοποίηση την πρόταση τους.

Να σημειωθεί πως οι skaters υπέβαλλαν ήδη στον Δήμαρχο τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων που προσφέρονται για το άθλημα του skateboard οι οποίες και θα εξεταστούν από την αρμόδια υπηρεσία.