Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Έκανε surf και βρέθηκε στη φυλακή

Η απίστευτη περιπέτεια ενός 22χρονου Αυστραλού στο Κονγκό!

Τι συμβαίνει όταν ένας Αυστραλός παίρνει την ιστιοσανίδα του και ξανοίγεται στις θάλασσες και τις ακτές του εξωτικού Κονγκό, αναζητώντας την περιπέτεια; Κάποιες φορές, βρίσκει περισσότερη περιπέτεια απ’ όση θα ήθελε.

Αυτό συνέβη στον Jayden Irving, ο οποίος βρέθηκε επί 25 ολόκληρες ημέρες κλεισμένος σε φυλακή της χώρας. Ο 22χρονος, εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού σφάλματος σχετικά με τη βίζα του, αναγκάστηκε να…συγκατοικήσει επί σχεδόν ένα μήνα σε μια φυλακή, παρέα με κατά συρροή δολοφόνους, πολεμάρχους και πολιτικούς εχθρούς του καθεστώτος.

Κι αυτό διότι τα ελλιπή έγγραφά του, θεωρήθηκαν από τις αρχές του Κονγκό ως η κορυφή του παγόβουνου-ο Irving αντιμετώπισε ένα φάσμα απίστευτων κατηγοριών, μεταξύ των οποίων το σχέδιό του να δολοφονήσει τον πρόεδρο της χώρας, ή να προβεί σε υποκλοπές επικοινωνιών από το δίκτυο οπτικών ινών.

Το σχέδιό του να γυρίσει μαζί με φίλους και με οτοστόπ το Κονγκό-μια χώρα με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, όπου σε πολλά σημεία οι λευκοί είναι ουσιαστικά ανεπιθύμητοι, δεν είχε αίσιο τέλος: δίπλα σε μια από τις ερημικές παραλίες που του άρεσε να κατασκηνώνει, για κακή του τύχη είχε το εξοχικό του ο πρόεδρος της χώρας. Χρειάστηκε τεράστια διπλωματική κινητοποίηση και η προσωπική προσπάθεια της μητέρας του, ώστε να αποφυλακιστεί.

Η πρώτη του επαφή με τον εξωτερικό κόσμο, ήταν ένα γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου, κι αυτό αφότου πρώτα δωροδόκησε έναν φύλακα. Η Αυστραλή διπλωμάτης της γειτονικής Ζιμπάμπουε, ήταν στο εξής ο μόνος του εξωτερικός σύνδεσμος, φέρνοντάς του φαγητό και χρησιμοποιώντας τοπικές διασυνδέσεις προκειμένου να τον απελευθερώσει. Ο άτυχος Irving επέστρεψε στο σπίτι του αεροπορικώς…