Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

«Πετάει» ο Κοκκαλάνης

 Άλμα δύο θέσεων πραγματοποίησε ο Βύρων Κοκκαλάνης στην τρίτη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας του Τσεσμέ, ανεβαίνοντας στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία RSX.








 Πραγματοποιώντας τρεις πολύ καλές κούρσες και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Πολωνών αντιπάλων του, Πάβελ Ταρνόφσκι και Πρζέμισλαβ Μιαρτσίνσκι, που χθες προπορεύονταν, ο αθλητής του ΝΟ Τζιτζιφιών Καλλιθέας σκαρφάλωσε μόνος δεύτερος στη βαθμολογία. Στις τρεις ιστιοδρομίες που τελείωσαν πριν λίγο, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κατέλαβε κατά σειρά την 1η, την 3η και την 7η θέση, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς. Επικεφαλής της κατάταξης εξακολουθεί να είναι ο εξαιρετικός Πιοτρ Μίσκα με εννιά βαθμούς, ενώ τον Κοκκαλάνη ακολουθούν στην τρίτη θέση ο Πολωνός Μιαρτσίνκσι με 20, και στην τέταρτη ο Γάλλος Ζουλιέν Μπότεμς με 21 βαθμούς.

Μιλώντας για τον μεγάλο αντίπαλό του, Μίσκα, ο 29χρονος πρωταθλητής μας τόνισε ότι «Γενικά δεν έχει αδυναμίες. Κάνει τα λιγότερα λάθη από όλους, γι’ αυτό και έχει αποκτήσει τέτοια διαφορά. Αύριο θα προσπαθήσω να ελαττώσω τα λάθη μου, ώστε να κάνω τρεις καλές κούρσες και να τον πλησιάσω στη βαθμολογία».

Η χθεσινή ημέρα ξεκούρασης για τους αθλητές περιελάμβανε χαλάρωση, με μία επίσκεψη στη γραφική αγορά και τις παραδοσιακές ταβέρνες της κοντινής πόλης Αλατσάτι. Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο (04/07) με τρεις ακόμη ιστιοδρομίες, και θα ολοκληρωθούν τοΣάββατο με την τελική κούρσα για τα μετάλλια.