Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

O Kevin Langeree είναι ο Red Bull King of the Air 2014

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Big Bay του Κέιπ Τάουν φιλοξένησε 24 από τους καλύτερους kiteboarders του κόσμου. Όλοι κατέβηκαν στον τελικό στον οποίο ο Ολλανδός Kevin Langeree κατάφερε να αφήσει στην άκρη τους συμπατριώτες του Ruben Lenten (2oς) και τον Steven Akkersdijk (3ος) για να γίνει ο Red Bull King of the Air 2014, μπροστά σε 12.000 κόσμο.





"Οι συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Ο τελικός ήταν σίγουρα σκληρός και ο καθένας από εμάς ήταν τόσο κοντά στη νίκη. Εγώ σίγουρα είχα το καλύτερο heat μου την ημέρα του τελικού. Αυτή είναι η τρίτη φορά που έχω αγωνιστεί στο Red Bull King of the Air  και ήταν ένας τίτλος που δεν είχα, έτσι ήμουν πεινασμένος για αυτόν. Είμαι τόσο χαρούμενος! "

Κρίνοντας με βάση το ύψος, τη δημιουργικότητα, το ύφος και τους ελιγμούς των συμμετεχόντων, οι Alex Vliege( NED ), William Bogaards( NED ), Greg Thijsse( RSA ), Arkadiusz Jerzelkowski( POL ), Reinier Korstanje( NED ) και Ralf Bachsuster( GER ), έστεψαν τον Kevin Langeree ώς νέο βασιλιά.


Ένα καινοτόμο εργαλείο στη διάθεση των δικαστών ήταν η τεχνολογία Xensr. Η εφαρμογή μετρά το ύψος, την ταχύτητα , το airtime , το φορτίο βαρύτητας , την τοποθεσία και τη 3D κίνηση του αθλητή με όλα τα δεδομένα να συλλαμβάνονται μέχρι και 400 φορές το δευτερόλεπτο και έχει ακρίβεια εως 3mm, από τη στιγμή που θα προσγειωθεί ένα άλμα . Όλα τα δεδομένα του άλματος διαβιβάζονται άμεσα στους δικαστές με live stream. Για την ιστορία, ο Γάλλος Tom Herbert κατέγραψε το υψηλότερο άλμα της ημέρας - 25.04m .

Δες τι έγινε στον πιο επικό διαγωνισμό kite...Red Bull King of the Air 2014