Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Save Tinos Surf Lessons! Όλοι μαζί μπορούμε!!

« Μαϊος '13: To Tinos Surf Lessons αναγκάζεται απρόβλεπτα να μετακομίσει στην άλλη άκρη της παραλίας. Αυτό του στοίχησε αβάστακτα πολύ. Ζητά την υποστήριξη σας για να επιβιώσει ! »

Με το παραπάνω μήνυμα ξεκινάει αυτό το  Project…και όταν το διαβάσαμε είπαμε «πρέπει κάτι να κάνουμε με ότι δύναμη έχουμε» .
Η Τήνος είναι ένα αγαπημένο νησί των Κυκλάδων , η παραλία κολυμπήθρες του νησιού ένα θαυμάσιο surf spot  και η σχολή «Tinos Surf Lessons»  είναι ξεχωριστή, μοναδική στις κυκλάδες και είναι το στολίδι της Ελληνικής κοινότητας surf με την φήμη της σχολής να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
Το xsa.gr στηρίζει αυτή την προσπάθεια και όσοι δεν έχετε επισκεφτεί αυτό το υπέροχο μέρος σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα…

Για να δείτε το  Project ακολουθήστε το  link
 
Περίληψη του Project 

Καλοκαίρι 2000:
 
Μια χούφτα επίδοξοι σέρφερς απο την Αθήνα μαζεύονται στην παραλία της Κολυμπήθρας στην Τήνο και δοκιμάζουν την τύχη τους στα κύματα. Ο Δημήτρης Λιόσσης, ο Γιώργος Λιαρίκος, ο Μαϊκ Αυγέρης, ο Ουζούνης, η Μαρία Ζαχαροπούλου, ο Ζυγομήτρος και άλλοι (απολογουμαστε αν ξεχάσαμε κάποιους!) - όλοι καταλαβαινουν πως στην παραλία αυτή, οταν φυσάει βοριάς, βγαίνει ένα μακρύ αριστερό κύμα, που πολλές φορές, δεν έχει να ζηλέψει από ανάλογα του εξωτερικού. Το σερφινγκ ειναι εφικτό στις Κυκλάδες. Ποιος θα το περίμενε!
 
Καλοκαιρι 2010:
 
Ο σέρφερ Γιάννης Βιδάλης με τη βοήθεια του σέρφερ Δημήτρη Καραϊσκου (μόνιμοι κάτοικοι πλεον του νησιού κι οι δυο) αποφασίζουν να στήσουν μια μικρή σχολή για μαθήματα κι ενοικιάσεις σερφ στην παραλία της Κολυμπήθρας. Το προτζεκτ ονομάζεται "Tinos Surf Lessons". Ο Γιάννης πηγαίνει στην Κορνουάλλη και λαμβάνει το δίπλωμα εκπαιδευτή και ναυαγοσώστη. Στην αρχή λειτουργούν όλα μεταξύ λίγων φίλων. Σιγά-σιγά όλο και καλύτερα. Όχι χωρίς λάθη και παραλλείψεις - αλλά ολο και καλύτερα. Η σχολή έχει αγαπηθεί απο τον κόσμο του νησιού, της Αθήνας και του εξωτερικού.
 
Με τον τρόπο του, το Tinos Surf Lessons καταφέρνει να βάλει το αγαπημένο του νησί (την Τήνο) στον παγκόσμιο χάρτη του εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού. Τα email που λαμβανει κάθε χρονια απο το εξωτερικό είναι αμέτρητα. Άνθρωποι απο ολο τον κόσμο (απο τη Χαβάη ως την Ιαπωνία, και από όλη την Ευρωπη) καταφθάνουν στην Τήνο για να συνδυάσουν το μοναδικό Κυκλαδιτικο τοπιο με το σέρφινγκ, που ως τώρα, κανεις στον κόσμο δεν νομιζε οτι μπορει να γινει στην Ελλάδα.
 
Ισως ο πιο διασημος δημοσιογραφος στο χώρο του σέρφινγκ, ο Lewis Samuels, έρχεται στην Τήνο το καλοκαίρι του 2010, και τον Μάρτη του 2011, αφιέρωνει στην Τηνο και τη σχολη του σερφ 6 σελίδες στο SURFER magazine - το πιο παλιο και σεβάσμιο περιοδικο του χώρου με τιράζ που αγγίζει τα 750.000 κομμάτια μόνο στην Αμερική.
 
Δείτε το άρθρο του SURFER magazine εδώ
 
Σε λίγους μήνες, ένας άλλος διάσημος Αμερικάνος συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο James Nestor, που γράφει στους Times της Νέας Υόρκης, επισκέφτηκε την Τήνο και έγραψε ένα ολοσέλιδο κομμάτι οπου αναφερόταν και η Τήνος με τα πιο όμορφα λόγια.
 
Δείτε το άρθρο του New York Times Magazine εδώ
 
Η σχολή του σερφ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στον εγχώριο τύπο (Εφημερίδα 'Εθνος, Καθημερινή, Athens Voice κ.α.) και αγαπήθηκε από όλους.
 
Αλλα φαίνεται όχι από "όλους".
 
Καλοκαιρι 2013:
 
Μετά απο τρια χρόνια λειτουργίας του, τo Tinos Surf Lessons αναγκάζεται να μετακομίσει από την βορειοδυτική γωνιά της παραλίας όπου βρισκόταν.
 
Στα τέλη του Μαϊου, ο Δήμος Τήνου βγάζει σε δημοπρασία κομμάτια από παραλίες του νησιού προς τουριστική εκμετάλλευση. Το Tinos Surf Lessons χάνει τη δημοπρασία για κομμάτι της παραλίας στο οποίο ήδη ήταν εγκατεστημένο. Έτσι μεγάλο κομμάτι του "χώρου" του ενοικιάζεται φέτος από γείτονα του (ιδιοκτήτη διπλανού απ΄την παλιά θέση της σχολής αγροτεμάχιου).
 
To Tinos Surf Lessons, προλαβαίνει, στις αρχές Ιουνίου, και κάνει τις κινήσεις που χρειάζονται, με δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, για να κερδίσει επόμενη δημοπρασία του Δήμου Τήνου, για άλλο σημείο της παραλίας. Για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει. Τα καταφέρνει.
 
Κι έτσι, τώρα, αρχές Ιουλίου, βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Μεγάλης Άμμου (Μεγάλης Κολυμπήθρας), κοντά στα σκαλάκια, κάνοντας μια νέα αρχή.
 
Τα απρόβλεπτα αυτά γεγονότα όμως έκαναν το budget μας να εξαντληθεί.
 
Κάτσαμε και μετρήσαμε τη ζημιά που σήμαινε ολη αυτη η "μετακόμιση¨. Την υπολογίσαμε στα 13.500 ευρώ. Τα χρήματα αυτά χρειάστηκαν για να μεταφερθούμε απο το ένα σημείο στο άλλο, να ξαναστήσουμε τα πάντα, να πληρώσουμε τα έξοδα της δημοπρασίας και το ένοικιο στο Δήμο και να νοικιάσουμε το σπιτάκι δίπλα στα σκαλιά της Μεγάλης Κολυμπήθρας, καθώς και να κάνουμε σ'αυτό κάποιες βασικές εργασίες συντήρησης για να χρησιμοποιείται για διάφορες ανάγκες της σχολής (αφού φέτος δεν υπάρχει "σερφόσπιτο" όπως παλιά). Για να μην πούμε για τις ημέρες δουλειάς που ουσιαστικά χάθηκαν, αφού όλο τον Ιούνιο δουλεύαμε να ξεστήσουμε και να ξαναστήσουμε τα πάντα...
 
Ζητάμε λοιπόν τώρα τη δική σας στήριξη.
 
Ελπίζουμε πως έτσι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε από αυτές τις εξελίξεις που δεν περιμέναμε. Ζητάμε την υποστήριξη όλων όσων μας αγαπούν. Και όχι μόνο των surfers!
 
Φυσικά, επειδη προκειται για "ανταποδοτική" πλατφόρμα, ανάλογα με το ποσό που θα αποφασίσει να προσφέρει ο καθένας, θα υπάρχουν ανταμοιβές και "δώρα".

 
Για να δείτε το  Project ακολουθήστε το link 

Support Tinos Surf Lessons!  Όλοι μαζί μπορούμε!!

Photos from  
facebook / tinossurf.lessons timeline