Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Ολυμπιακό όνειρο - Στο δρόμο για το Sochi 2014 - Κωνσταντίνος Λυκέτσος

Το όνομά μου είναι Κωνσταντίνος Λυκέτσος και γεννήθηκα στις 24 Οκτωβρίου 1982 στο Μαρούσι Αττικής.
Όταν ήμουν 8 χρονών οι γονείς μου με ρώτησαν αν θέλω να γραφτώ σε ένα σύλλογο χιονοδρομίας και έτσι ανακάλυψα το αλπικό σκι το οποίο και αγάπησα.










Μεγάλωσα κάνοντας σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και στην ηλικία των 10 κατατάχθηκα στην αγωνιστική ομάδα αλπικού σκι του συλλόγου μου Ε.Ο.Σ Αθηνών. Έτσι άρχισα να συμμετέχω σε πανελλήνιους αγώνες και έπειτα σε διεθνής αγώνες FIS. Βελτιώθηκα γρήγορα και από την ηλικία των 12 και μετά είχα πολλές διακρίσεις στο Slalomκαι Giant Slalom όπως 3 νίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και 2 νίκες στο Κύπελλο Ελλάδος. Υπήρξα μέλος της εθνικής ομάδας αλπικού σκι από την ηλικία των 13 μέχρι των 18 με συμμετοχές σε παγκόσμια κύπελλα νέων αλλά και συμμετοχή σε Χειμερινή Ολυμπιάδα Εφήβων.




Στην  ηλικία των 18 πήγα για σπουδές στην Αγγλία όπου έμεινα 2 χρόνια. Τη περίοδο αυτή δεν πήρα μέρος σε αγώνες σκι διότι ο χρόνος μου στο βουνό ήταν περιορισμένος. Στα 21 μου ανακάλυψα το freestyle ski σαν άθλημα βλέποντας ταινίες με τους τότε επαγγελματίες αθλητές όπως ο Simon Dumont, CR Johnson, Eric Pollard και άλλους. Μετά από 1 χρόνo freestyle ski βρήκα τον πρώτο μου χορηγό τη Movement Skis και μετά ακολούθησε η Armada Skis για 4 χρόνια και για ένα χρόνο η Nordica Skis.
Από τα 28 μου συνεργάζομαι με τη LINE Skis μέχρι και σήμερα.




Η πρώτη μου επαφή με μεγάλους αγώνες freestyle ski ξεκίνησε με τη συμμετοχή μου στο European Open Freestyle skiτο 2007 όπου πήρα μέρος στο αγώνισμα του slope style και στο αγώνισμα του Halfpipe. Επίσης πήρα μέρος το 2008 και το 2010 στον ίδιο αγώνα, με τον τελευταίο να προκρίνομαι στους ημιτελικούς στο αγώνισμα του halfpipe. Το 2011 πήρα μέρος στο Europa Cup Halfpipe Ski όπου ήταν ο πρώτος μου αγώνας FIS. Το 2012 είχα τραυματισμό στο δεξί γόνατο και έτσι δεν αγωνίστηκα στους αγώνες που είχα προγραμματίσει.

Την ίδια χρονιά αποφασίστηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να συμπεριλάβει το αγώνισμα του halfpipe και του slopestyle στη Χειμερινή Ολυμπιάδα του Sochi της Ρωσίας το Φεβρουάριο του 2014.Το 2013 ήταν προ-ολυμπιακή χρονιά και έτσι έβαλα στόχο την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πάντα ήταν το όνειρό μου.

Συμμετείχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Half pipe στο Sochi της Ρωσίας το 2013 όπου κατέλαβα την 40η θέση. Ένα μήνα μετά πήρα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Halfpipe στο Όσλο της Νορβηγίας όπου κατέλαβα τη 33η θέση. Στόχος μου για φέτος είναι τα 3 τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Αμερική και Καναδά. Μία θέση μέσα στους 30 καλύτερους θα μου δώσει το εισιτήριο για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.





Εδώ είναι που χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Το ταξίδι που θα διαρκέσει 2 μήνες σε Αμερική και Καναδά, με τη συμμετοχή μου σε 6 αγώνες συνολικά , 3 World Cup FIS και 3 Open αγώνες θα στοιχίσει περίπου 10000 Ευρώ.

ΕΞΟΔΑ

Αθλητής - 5000 ευρώ

1. Αεροπορικά εισιτήρια       2000 ευρώ

2. Διαμονή-Διατροφή-Ski Pass     3000ευρώ

Προπονητής - 5000 ευρώ

1. Αεροπορικά εισιτήρια       2000 ευρώ

2. Διαμονή-Διατροφή-Ski Pass     3000ευρώ

Σύνολο  -  10000 ευρώ

Αγώνες πρόκρισης για την Ολυμπιάδα:
Δεκέμβριος 21:
World Cup στο Copper, Colorado
Ιανουάριος 3-4: World Cup στο Calgary, Alberta
Ιανουάριος 10-11: World Cup στο Northstar, California



 

Με τη βοήθειά σας θα μπορέσω να καλύψω τα έξοδα και να συγκεντρωθώ στη προπόνησή μου και στους αγώνες και να κάνω αυτό που χρειάζεται για να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όποιος θέλει να στηρίξει την προσπάθεια που κάνω μπορεί να καταθέσει ότι ποσό θέλει στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

IBAN:                             GR09 0172 1470 0051 4704 5228 826                    ΛΥΚΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αρ. λογαριασμού:                                       514 704 5228 826                   ΛΥΚΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Με τη κατάθεσή σας αναγράφοντας το όνομά σας κερδίζετε έκπτωση από το κατάστημα forward.gr σε εξοπλισμούς σκι και snowboard. Επίσης κερδίζεται μία μέρα μαζί μου στο βουνό για μάθημα freestyle ski.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και για την υποστήριξή σας στο ολυμπιακό μου όνειρο.


Χορηγός Επικονωνίας:  www.xsa.gr