Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Το τραγικό συμβάν των δύο Pro Skier και της Pro Snowboarder στην Παταγονία

Ο JP Auclair, ο Andreas Fransson και η Liz Daley χάθηκαν σε χιονοστιβάδα της Νότιας Αμερικής τη Δευτέρα 30/9/014.
 











Σύμφωνα την  ιστοσελίδα ειδήσεων BioBioChile της Χιλής , οι  επαγγελματίες σκιέρ JP Auclair και Andreas Fransson σκοτώθηκαν σε μια χιονοστιβάδα στο όρος  San Lorenzo (επίσης γνωστό ως Όρος Cochrane), σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Παταγονίας μεταξύ της Χιλής και της Αργεντινής.

Μέχρι εχτές  ούτε οι οικογένειες των σκιέρ  αλλά , ούτε οι χορηγοί τους έχουν επιβεβαιώσει τους  θάνατο τους. Σύμφωνα με τον Hans Smith, συν-ιδρυτή, με τον Auclair, της εταιρίας ski Armada η  οποία είναι επίσης και χορηγός του Auclair- έχουν μία μια ελπίδα ότι τόσο ο  JP όσο και  ο Andreas είναι εντάξει, αν και αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Αυτό είναι το  τελευταίο  από  μια σειρά πρόσφατων ατυχημάτων  ορειβασίας  δεδομένου ότι έχουν ήδη χαθεί  οι ζωές  τριών σημαντικών  αθλητών βουνού. Οι Sebastian Haag και Andrea Zambaldi αθλητές ορειβατικού-σκι  πέθαναν στις 24 Σεπτεμβρίου σε μια χιονοστιβάδα στο Νεπάλ, και Liz Daley ορειβάτης- snowboard έχασε τη ζωή της  σε χιονοστιβάδα στην Αργεντινή στις 30 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα με το περιστατικό χιονοστιβάδας  του  Auclair και του Fransson, αλλά σε ένα διαφορετικό τμήμα της Παταγονίας.


Andreas Fransson JP Auclair Armada
Andreas Fransson and JP Auclair||Photos: Salomon- Armada

Οι  δύο επαγγελματίες σκιέρ είχαν ταξιδέψει στην Παταγονία για να εργαστούν πάνω  σε ένα project web series που ονομάζεται Apogee Ski, όπως αναφέρεται στο λογαριασμό του Instagram του Fransson και του  Auclair στο Facebook.

Ο σουηδός Fransson και ο Καναδός Auclair έκαναν πεζοπορία στο όρος San Lorenzo με δύο άλλους Σουηδούς, τον  Bjarne Salen και τον  Daniel Ronnbak, οι οποίοι  επέζησαν  από την χιονοστιβάδα.
Οι αρχές έλαβαν μια κλήση για βοήθεια μέσω δορυφορικού τηλεφώνου τη Δευτέρα.  Όπως αναφέρει η  Biobio, η χιονοστιβάδα ήταν 700 μέτρα μήκος και η τοποθεσία  βρίσκεται περισσότερο από 20 ώρες  απόσταση από την κοντινότερη πόλη.

Ο Fransson, 31 ετών, ήταν  γεννημένος στη Σουηδία  επαγγελματίας σκιέρ με βάση το  Chamonix της Γαλλία και με  πολλές πρώτες-σκι-καταβάσεις στον κόσμο. Ήταν Εκπαιδευτής σκι, οδηγός σκι, πρώην μέλος της σουηδικής εκπαιδευτικής ομάδας σκι demo και ένας πολύ καλός και άξιος ορειβάτης-ski.
Όσες φορές συνεργαστήκαμε με τον Fransson, τον  βρήκαμε ευπαρουσίαστο, ταπεινό, και πάντα πρόθυμο να μοιραστεί τις γνώσεις του στο σκι στην ορειβασία και backcountry ski.

Ο Auclair, 37 ετών από το Κεμπέκ του Καναδά, ήταν ένας πρωτοπόρος του σύγχρονου freestyle ski.  Ήταν επίσης συνιδρυτής της Alpine Initiatives, ενός μη κερδοσκοπικού  οργανισμού  με  αποστολή τα αθλήματα χιονιού και τις ενέργειες βιώσιμων πρωτοβουλιών,  που συνδέουν τους ανθρώπους και τον πλανήτη.
  
Ο διευθυντής  Jen Johnson της Alpine Initiatives το βράδυ της Τρίτης έκανε αυτή τη δήλωση " Ο JP ήταν φίλος και ηγέτης, και πραγματικά ένα φως σε κάθε μία από τις ζωές μας. Ενέπνευσε όλους μας να κάνουμε περισσότερα, όχι λιγότερα, για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέρος και θα συνεχίσουμε πάντα να προωθούμε και να ζούμε με αυτό το ιδανικό. Είμαστε  ευγνώμονες  για την ανυπολόγιστη θετική  επίδραση που είχε  ο JP στο σύνολο των χειμερινών σπορ στον κόσμο. Οι Σκέψεις μας  και η  αγάπη μας ταξιδεύουν στους JP & Andreas, τις οικογένειές τους, τους φίλους και τους οπαδούς. "
 
O JP Auclair στην Τουρκία

 
Ο JP Auclair στο "Into The Mind" the best part


Rest In Peace