Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Η Ελληνική Freerunning σκηνή ετοιμάζεται για Σαντορίνη

Ο Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης, νικητής του Red Bull Art of Motion το 2014 και το 2015, επισκέφτηκε 4 ελληνικές πόλεις αναζητώντας τους καλύτερους freerunners που θα ταξιδέψουν στη Σαντορίνη, με τα έξοδα πληρωμένα.







Ώστε να συμμετέχουν στο selection jam (28.09) με στόχο την πρόκρισή τους στο Red Bull Arto fMotion Main Competition την 01.10.
Μέσα από jams σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Αθήνα αναδείχθηκαν 15 ανερχόμενοι freerunners που θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη θέση τους ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου.

Red Bull Art of Motion

Πιο συγκεκριμένα, με εκκίνηση τη γενέτειρα του DK, τη Θεσσαλονίκη, έγινε ένα συναρπαστικό jam κατά τη διάρκεια του Street Mode Festival με συμμετοχές από την Ξάνθη, την Ορεστιάδα, την Καβάλα, τον Τύρναβο και τη Δράμα, και πέντε freerunners, Αλέξανδρος Μπιλιώνης, Akil Xhura, Κωνσταντίνος Κοντόπουλος, Valo Sabadzeκαι Ιωακείμ Θεοδωρίδης πήραν το χρυσό εισιτήριο της πρόκρισης.
      
Red Bull Art of Motion

       Επόμενη στάση του DK’sTour of Motion ήταν η Λάρισα, εκεί όπου οι Γιώργος Παπανικολάου, Γιώργος Κατσιλίδης και Νίκος Καραπέτσας εντυπωσίασαν τον Έλληνα πρωταθλητή. Σειρά είχε η Πάτρα με τον Χρήστο Κρίλη να παίρνει την πολυπόθητη πρόκριση. Η αυλαία του tourέπεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Αθήνα με ένα jamαπό φοβερές συμμετοχές. Τελικά την τελική 15άδα συμπλήρωσαν οι Robert Sultana, Γιώργος Ντίτσας, Gabriel Mircea, Μάριος Ξέρας και Elvin Tafili.
 
       Άραγε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ελληνική σκηνή στον παγκόσμια freerunning πρόκληση; Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 16:00 τον αγώνα ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και από το Novasports1 HD. Την ίδια στιγμή εντυπωσιακές εικόνες θα κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από το www.redbullartofmotion.com,και το Red Bull TV.


Σημειώσεις για Συντάκτες

Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion:
Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως ο κορυφαίος freerunning διαγωνισμός με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν με στυλ, δημιουργικότητα, συνεχή ροή και τεχνική, την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιούνταν στο Φηροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές και τον  Αμερικανό Cory DeMeyers να παίρνει τα ηνία το 2014. Το 2014 είδαμε τoάστρο του Έλληνα αθλητή Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη να λάμπει για πρώτη φορά, ενώ το 2015 –στη νέα πίστα της Οίας- oDKέκανε το doubleκαι απέδειξε στην παγκόσμια σκηνή ότι ήρθε για να μείνει. Φέτος, στην έκτη του χρονιά, το Red Bull Art of Motion επιστρέφει με τους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως να μαζεύονται στη «μέκκα του freerunning» για έναν μοναδικό αγώνα.                   

                                                                                                                
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κυρσανίδη:
Ο Δημήτρης Κυρσανίδης, κατά κόσμο DK, γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη εξασκώντας τη μεγάλη του αγάπη, το freerunningκαι το parkour. Το 2013 κατάφερε μέσω του onsitequalifierνα διαγωνιστεί στο RedBullArtofMotionτερματίζοντας στην έβδομη θέση, ενώ μια χρονιά μετά, ο 20χρονος αθλητής, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατέκτησε την πρώτη θέση και έτσι έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον πιο αναγνωρισμένο διαγωνισμό freerunningτου κόσμου. Την ίδια επιτυχία επανέλαβε και την επόμενη χρονιά, το 2015, με τον DKνα κατέχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια freerunningκοινότητα και να θεωρείται ως ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα με συνεχή εξέλιξη. Το mottoζωής που τον χαρακτηρίζει να είναι: να είσαι καλύτερος απ' το χτες, χειρότερος απ' το αύριο.
ΠΗΓΗ: http://xsa.gr