Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Θρίαμβος στο Abu Dhabi στην πρεμιέρα του Red Bull Air Race

Ο Βρετανός Paul Bonhomme ήταν ο νικητής του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race, που φιλοξενήθηκε στο Abu Dhabi.
 









Αγγίζοντας ταχύτητες 370 χλμ/ώρα και πετώντας μερικά μέτρα πάνω από τα τιρκουάζ νερά του Αραβικού Κόλπου, ο Bonhomme δεν πτοήθηκε ούτε από την καυτή ατμόσφαιρα των 30 και πλέον βαθμών Κελσίου, ούτε από τις συνεχείς μεταβολές στην κατεύθυνση του ανέμου. Με χρόνο 57.787 δευτερόλεπτα, κατέκτησε τη νίκη στην πρώτη από τις οκτώ αερομαχίες του 2015 στο πλαίσιο του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ του πλανήτη.



Μεγάλος του αντίπαλος στην πρεμιέρα της σεζόν, αποδείχθηκε ο Αυστραλός Matt Hall. Στο τέλος τους χώριζαν μόλις 84 χιλιοστά του δευτερολέπτου (ο χρόνος του Hall ήταν 57.871). Το βάθρο στον πρώτο γύρο του επίσημου παγκοσμίου πρωταθλήματος εναέριων αγώνων της FAI (Federation Aeronautique Internationale) συμπλήρωσε ο Καναδός Pete  McLeod.
Ο υπερασπιστής του τίτλου, Nigel Lamb, αρκέστηκε στην απογοητευτική πέμπτη θέση, έχοντας αποκλειστεί από τον Bonhomme στις μάχες της οκτάδας.

«Ήταν μία ημέρα γεμάτη δουλειά. Έχουμε έμπειρη ομάδα και καταφέραμε να βρούμε ρυθμό ταχύτερα από τους υπόλοιπους», είπε ο Bonhomme που πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Abu Dhabi. Από την πλευρά του, ο Hall εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την εισαγωγή «winglets» ύψους 750mm στα άκρα των φτερών, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στο βάθρο αλλά στεναχωρημένος γιατί ήμουν πολύ κοντά στη νίκη».

abu dhabi red bull air race

Το Abu Dhabi διοργάνωσε για όγδοη συνεχή φορά την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race. Συμμετείχαν 14 πιλότοι από 11 διαφορετικές χώρες, διαγωνιζόμενοι σε μία εναέρια πίστα που οριζόταν από φουσκωτούς πυλώνες ύψους 25 μέτρων. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στη Chiba της Ιαπωνίας, στις 16-17 Μαΐου.

abu dhabi red bull air race

Αποτελέσματα:
1. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 2. Matt Hall (Αυστραλία), 3. Pete McLeod (Καναδάς), 4. Hannes Arch (Αυστρία), 5. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 6. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), 7. Peter Besenyei (Ουγγαρία), 8. Nicolas Ivanoff (Γαλλία), 9. Matthias Dolderer (Γερμανία), 10. Martin Sonka (Τσεχία). 11. Francois Le Vot (Γαλλία), 12. Michael Goulian (ΗΠΑ), 13. Juan Velarde (Ισπανία), 14. Kirby Chambliss (ΗΠΑ)
 
Βαθμολογία:
1. Bonhomme 12 πόντοι, 2. Hall 9, 3. McLeod 7, 4. Arch 5, 5. Lamb 4, 6. Muroya3, 7. Besenyei2, 8. Ivanoff1
 

 
Λίγα λόγια γι ατο Red Bull Air Race
«Γεννήθηκε» το 2003 ωστόσο θεσπίστηκε ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2005. Πρόκειται για έναν θεσμό με εκατομμύρια θεατών, που μετράει έως τώρα περισσότερους από 50 αγώνες ανά τον κόσμο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race, οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου εμπλέκονται σε μία ασύγκριτη δοκιμασία που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και δεξιότητες. Χρησιμοποιούν τα ταχύτερα, πιο ευέλικτα και ελαφριά αγωνιστικά αεροπλάνα, με τα οποία καλούνται να κινηθούν στο όριο εντός μίας εναέριας πίστας που βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος/νερό και ορίζεται από φουσκωτούς πυλώνες (Air Gates), με στόχο να φτάσουν στον τερματισμό στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και με τις λιγότερες δυνατές ποινές.
ΠΗΓΗ: http://xsa.gr