Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Bmx πάνω σε φορτηγό που κινείται!

Ο χρυσός στα X Games του Μονάχου, Daniel Dhers, έκανε μια bmx πάνω σε ράμπα εν κινήσει! Το πώς το εξηγεί παρακάτω!















Ποιο είναι το όνομα του βίντεο?


Νομίζω ότι λέγεται 'Riding in traffic'. Και ο τίτλος είναι στα αγγλικά, οπότε θα πρέπει να είναι εντάξει ...

Ποιανού ιδέα ήταν όλο αυτό το πράγμα?

Αυτό ήταν κάτι που ήθελα να δοκιμάσω αφού, είχα κάνει κάτι παρόμοιο πάνω σε πλοίο στο Μαϊάμι πριν από λίγα χρόνια. Η Red Bull με ρώτησε αν είχα κάποιες ιδέες και λέω " Ναι, ας bmxάρουμε φορτηγά που κινούνται! "

Γιατί στο Περού?

Η Red Bull ήθελε να κάνει κάτι στη Νότια Αμερική και δεδομένου ότι η ιδέα ήταν να γίνει στην κίνηση, καταλάβαμε οτι η Λίμα είναι οτι πρέπει, διότι έχει μία από τις χειρότερες κυκλοφοριακές συμφορήσεις!

Ποιος έχτισε τις ράμπες ?

Η πολυτάλαντος John Saxton! Αυτή η ιδέα ήταν αρκετά δύσκολη ήδη. Ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι την έτρεξε μ' ένα εκατομμύριο προβλήματα με τα υλικά που είναι σε διάφορα μεγέθη και τα εργαλεία που δεν δούλευαν σωστά, αλλά ο John το έκανε να συμβεί!

Πόσο καιρό χρειάστηκε για να συνηθ
ίσεις ένα τόσο παράξενο setup?

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να το συνηθίσω, είναι το ίδιο με μια μίνι ράμπα. Το φορτηγό με τη ράμπα στη σπονδυλική του στήλη, ήταν δύσκολο μόνο και μόνο επειδή ήταν πολύ στενά.

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για riding πάνω σ' αυτά τα πράγματα?

Λοιπόν, η ράμπα ήταν μόνο οκτώ μέτρα πλάτος, γεγονός που κατέστησε σχεδόν αδύνατο να οδηγώ ενώ το φορτηγό έστριβε , αλλά νομίζω ότι το πιο δύσκολο από όλα ήταν οτι κινούνταν, προσπαθώντας να μην πάθω ναυτία. Η διαφορά με το πλοίο είναι ότι, δεδομένου ότι το φορτηγό ήταν στενό, τα πάντα γίνονται άνω-κάτω, επειδή μπορείς να δείς  τα πάντα γύρω σου να κινούνται, τεχνικά  οι ράμπες δεν κινούνται και είναι στέρεες πάνω στο φορτηγό, αλλά όταν εσύ κινείσαι πάνω σε κάτι κινούμενο είναι σαν να πρόκειται να πεθάνεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε το σύνολο της πόλης, να κορνάρουν επειδή είτε άρεσε η ιδέα ή την μισούσαν, ήμασταν εκεί προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη κίνηση, έτσι και το άγχος ήταν στα ύψη στο σύνολο του!



Ποιο ήταν το πιο τρομακτικό μέρος?

Τα πάντα ! Είχα την κυκλοφορία γύρω μου, όπως ήμουν πάνω στο ποδήλατο. Κάθε φορά που οδηγούσα προς το φορτηγό δεν ήταν τόσο ανησυχητικό, αλλά κάθε φορά που πήγαινα προς το πίσω μέρος, ένιωθα οτι το φορτηγό επρόκειτο να φύγει και ήμουν έτοιμος να προσγειωθώ στο δρόμο . Έπρεπε να βεβαιωθώ ότι, είτε δεν επρόκειτο να σταματήσει ή να επιταχύνει, ενώ έκανα κόλπα. Συνέβη μια-δυο φορές και νόμιζα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει . Νομίζω ότι το πιο τρομακτικό πράγμα είναι όταν έκανα καμία στροφή και δεν συνειδητοποίησα πως υπήρχε ένα καλώδιο από πάνω μου και το χέρι μου μπλέχτηκε! Τίποτα δεν έγινε, αλλά ήταν κοντά σε μια γέφυρα και εκεί έχασα το μυαλό μου.

Πεσίματα?

Ευτυχώς, όχι. Είχα κανά δύο παραλίγο, ενώ το φορτηγό κινείται, αλλά το χειρίστηκα.

Ήσουν ο μόνος τύπος που το έκανε?

Ναι.

Ήταν νόμιμο ή απλά το κάνατε? Καμιά συμπλοκή με τους μπάτσους?

Λοιπόν , δεν υπάρχουν νόμοι για riding πάνω σε κινούμενο φορτηγό εκεί κάτω, έτσι τεχνικά δεν ήταν παράνομο. Η ομορφιά της Νότιας Αμερικής είναι η δυνατότητα να πάρεις τους μπάτσους να μας βοηθήσουν ή ακόμα και να σταματήσουν την κυκλοφορία. Λίγο πολύ μας αντιμετώπισαν σαν να ήμασταν σε γυρίσματα ταινίας, έτσι για ορισμένα πλάνα θα σταματήσουν την κυκλοφορία για μερικά τετράγωνα, ώστε τα φορτηγά να μπορούν να διατηρήσουν την κατάλληλη ταχύτητα. Είναι αστείο να δει κανείς τα πρόσωπα των περαστικών, κατά τη διάρκεια της όλης φάσης!

Ποια θα είναι η επόμενη τρελή περιπέτεια σου?

Υπάρχουν συζητήσεις για κάτι πολύ τρελό στη Βολιβία αργότερα αυτό το έτος, που θα περιλαμβάνει περισσότερους αναβάτες . Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συμβεί , διότι θα είναι εμπειρία ζωής!