Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Το Enduro Mediterraneo μεγαλώνει για το 2015 / 4 αγώνες Enduro και ένας αγώνας Mini Enduro για τους μικρούς μας φίλους

Οι ημερομηνίες για την σειρά αγώνων Enduro Mediterraneo του 2015 ανακοινώθηκαν.

Το Enduro Mediterraneo για το 2015 ταξιδεύει σε 5 μοναδικούς προορισμούς. 4 μεγάλους Enduro αγώνες και έναν Mini Enduro. Η αυλαία ανοίγει στη Χαλκίδα με ένα αγώνα Mini Enduro και για μικρότερες ηλικίες χωρίς όμως βαθμολογικό χαρακτήρα. Ο πρώτος μεγάλος αγώνας θα γίνει στην Ξάνθη σε ένα φανταστικό δίκτυο μονοπατιών που έχει ανοιχτεί και συντηρείται από τους ντόπιους αναβάτες. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στη «γενέτειρα» των αγώνων Enduro στο βουνό της Δίρφης στην Εύβοια, στα μονοπάτια που έγινε ο πρώτος αγώνας Enduro στην Ελλάδα το 2013. Ο τρίτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε νέα τοποθεσία, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ο τελικός του Enduro MEditerraneo θα γίνει ξανά  στο Πήλιο, με μονοπάτια, καλντερίμια και περάσματα από 5 χωριά και κατάληξη στις παραλίες του Πηλίου σε μια ποδηλατική γιορτή που θα αναδείξει τον πρωταθλητή του 2015.

Οι αγώνες

Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρείς  Ειδικές Διαδρομές (SP) κατάβασης στο σύνολό του, οι οποίες  θα είναι χρονομετρημένες, που μπορεί να περιλαμβάνουν και κομμάτια με κλίση μέχρι και 10% ανηφορικά. Ο χρόνος που οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν τις τρείς ή πλέον ειδικές διαδρομές θα προστεθεί για να βγεί ο νικητής του κάθε αγώνα αφού ολοκληρωθεί το σύνολο της διαδρομής μέσα σε καθορισμένο χρόνο. Οι ποδηλάτες θα κινηθούν στις ενδιάμεσες συνδετικές  διαδρομές ποδηλατώντας σε σηματοδοτημένη μικτή διαδρομή που μπορεί να περιλαμβάνει χωματόδρομούς και ασφάλτινες διαδρομές. Οι διαδρομές μεταξύ των χρονομετρημένων καταβάσεων καλούνται  συνδετικές διαδρομές, στις οποίες, λόγω των χρονικών περιθωρίων οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να κινούνται σε μικρά γκρούπ. Οι αθλητές  καθ’  όλη την διάρκεια του αγώνα καλούνται να είναιαυτόνομοι σε υδροδοσία και διατροφή, ενώ θα υπάρχει τροφοδοσία σε κάποιο στάδιο των συνδετικών, όπου στον  σταθμό  θα υπάρχει υδροδοσία και διατροφή. Τυχόν λήψη βοήθειας θα γίνεται, είτε απο εξωτερικούς παράγοντες (προπονητές κλπ) μόνο με την παρουσία του Συντονιστή του αγώνα, είτε απο συναθλητές ανα πάσα στιγμή. Παρά την αναφορά των κανονισμών που διέπουν το Enduro Mountain Bike και  επιβάλουν την αυτονομία των αθλητών θα γίνουν μικρές προσαρμογές με τροποποιήσεις σε όφελος των αθλητών.  Ο ακριβής σχεδιασμός  και  οι  παροχές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Απευθύνεται  σε ποδηλάτες με εμπειρία. Οι αγώνες περιλαμβάνουν όλα τα τερέν και προτείνονται ποδήλατα διπλής ανάρτησης. Για να συμμετέχουν οι αθλητές απαραίτητη  προϋπόθεση είναι  να έχουν κράνος, όχι απαραίτητα κλειστό και στα χρονομετρημένα μονοπάτια, επιγονατίδες και μακριά γάντια. Προαιρετικά, επικαλαμίδες, γυαλιά, θώρακας, σακίδιο ποδηλατικό, υδροδοχείο, κλειστό κράνος, μποτάκια, καθώς και άλλα προστατευτικά αξεσουάρ η άλλη εξάρτηση .

Οι εγγραφές άνοιξαν, ενώ όσοι εγγραφούν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου δικαιούνται έκπτωση στο κόστος συμμετοχής 20%. Εγγραφείτε ΕΔΩ

Προστίθενται δυο νέες κατηγορίες φέτος, η "Junior 13-15 ετών" μόνο για τον αγώνα Mini Enduro της Χαλκίδος, καθώς και η κατηγορία "Veteran 40+" για όλους τους μεγάλους και βαθμολογημένους αγώνες Enduro.
Περισσότερες πληροφορίες για την κάθε διοργάνωση θα ανακοινώνεται στην ανάλογη σελίδα. Σύντομα θα ανακοινωθούν και περισσότερες ειδικές πληροφορίες για τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν για το 2015.
Παρακάτω θα βρείτε τις φετινές ημερομηνίες και τοποθεσίες :
  • Mini Enduro – 15th of March Chalkida, Evia
  • Round#1 – 25-26th April – Xanthi
  • Round#2 – 16-17th May Steni, Evia
  • Round#3 – 13-14th June Oreokastro, Thessaloniki
  • Round#4 – 26-27th September Pelion