Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Τριήμερο bike festival στα Σφακιά

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το ποδηλατικό και όχι μόνο, τριήμερο στα Σφακιά. Περιελάμβανε ένα αγώνα κατάβασης στην Ταύρη-Ασκύφου, έναν μεγάλο αγώνα enduro, έναν cross country, ένα ανεξαρτήτων κι ένα παιχνίδι 4cross στην Ανώπολη Σφακίων.





 

Το 3ήμερο ξεκίνησε την Παρασκευή με γνωριμία της πίστας στην Ταύρη-Ασκύφου, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, σε μία άκρως απαιτητική και καθαρά τεχνική διαδρομή, με έντονο το στοιχείο του βράχου και της πέτρας. Η διαδρομή με τις πρώτες σταγόνες βροχής, να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ήταν γλιστερή, αλλά παράλληλα και διασκεδαστική για τους αθλητές.

Το βράδυ, στο barbeque του "Lefkokritis Resort", η παρέα είχε μεγαλώσει κι άλλο, με το κέφι τα πειράγματα και τα γέλια όλων να φτάνουν στο ζενίθ.





 

Το πρωινό της επόμενης μέρας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες παρέα με ένα σύννεφο βροχής πάνω από το χωριό, που δεν σταμάτησε να ρίχνει νερό ούτε στιγμή. Νικητής μετά από τα δύο χρονομετρημένα περάσματα, αναδείχθηκε ο Βασιλακάκος Νίκος με ένα πολύ γρήγορο κατέβασμα (16 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον περυσινό χρόνο.). Δεύτερος ήταν ο Μανώλης Γιάννης και τρίτος ο Ευθυμιόπουλος Παναγιώτης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε ένα κρητικό ξεφάντωμα - γλέντι στην πλατεία της Ανώπολης. Εκεί όλοι μαζί, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο άγνωστο σε όλους, αγώνα έκπληξη των διοργανωτών, 4cross με παιδικά ποδηλατάκια 12 ιντσών!
 

Η 3η και τελευταία μέρα περιελάμβανε εκτός από το μεγάλο αγώνα downhill-enduro 17km, αγώνες για τα μικρά παιδιά των Σφακιανών χωριών, καθώς και διασυλλογικό για τους αθλητές όλων των Κρητικών σωματείων μέσα στα γύρω δάση και τους δύσβατους άγριους χωματόδρομους της Ανώπολης.

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες διοργανώσεις, αθλητές, κριτές και θεατές, επιβιβάστηκαν στα οχήματα της διοργάνωσης με προορισμό την καρδιά των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 1960 μέτρα για τον αγώνα του DH.

Η εκκίνηση τύπου "le man" οδήγησε όλους τους συμμετέχοντες, στο παλιό δύσβατο μονοπάτι, μέσα στο φαράγγι για να οδηγήσουν πάνω στους βράχους και τις ατελείωτες πέτρες αναζητώντας τη "διακριτική σήμανση". Μετά από 38 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα απαιτητικής κατάβασης, πρώτος στον τερματισμό, έφτασε ο Σπυρόπουλος Σπύρος, κερδίζοντας κι έχοντας μια διαφορά από την αρχή του μονοπατιού. Δεύτερος τερμάτισε ο Ευθυμιόπουλος Παναγιώτης και τρίτος ο Μανώλης Γιάννης.

Στην γενική του τριημέρου με πολύ μικρές διαφορές, πρώτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε και πάλι ο Σπυρόπουλος, με τους Ευθυμιόπουλο Παναγιώτη και Μανώλη Γιάννη να ισοβαθμούν! Νικητής αυτής της μάχης βγήκε ο πρώτος, λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο αγώνα.

Sfakia Extreme Trails Festival 2013© Red Bull Hellas


Στους αγώνες των δημοτικών σχολείων πρώτο αγόρι ήταν ο Καρκάνης Γιάννης και κορίτσι η Κριαρά Μαριάννα.

Στα γυμνάσια ο Κριαράς Αντρέας και η Φασουλάκη Κατερίνα.

Στους διασυλλογικούς αγώνες των μίνι μικρών πρώτος ήταν ο Λιοδάκης Κώστας του Τάλου Ανεκ lines, στα κορίτσια η Φραγκιουδάκη Βασιλική του ΑΟ Κύδων.

Στα μίνι μεγάλα ο Δαβαριάς Ιωάννης του ΠΑΣ Ρεθ. Ατλας ενώ στα κορίτσια της ίδιας κατηγορίας η Λιοδάκη Σοφία του Τάλου Ανεκ lines.

Στους Παμπαίδες κέρδισε ο Ορφανουδάκης Εμμανουήλ του ΑΟ Κύδων ενώ στις παγκορασίδες η Κουτσόγλου Ελένη του ΠΑΣ Ρεθ. Άτλας.

Αναλυτικά αποτελέσματα θα βρείτε εδώ!

By Redbull Hellas