Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Οι 5+1 καλύτερες action-cameras

Οι action-cameras αποτελούν μία κατηγορία μηχανών που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγα χρόνια καταφέρνοντας ωστόσο να αρπάξει μεγάλο μερίδιο της αγοράς.Η ευκολία που παρέχουν στην καταγραφή υπαίθριων δραστηριοτήτων (outdoor όπως λένε και στο χωριό μας), το μικρό τους μέγεθος-βάρος και φυσικά η ανθεκτικότητα τους (νερό, σκόνη, πτώσεις) σχηματίζουν ένα πακέτο που δεν περνάει απαρατήρητο από τους υποψήφιους αγοραστές. Ιδιατέρως τη στιγμή που οι αναλύσεις κατά την καταγραφή βίντεο αλλά και απαθανάτιση φωτογραφικών στιγμιοτύπων έχουν εκτοξευθεί σε νούμερα που πριν από μέρικα χρόνια δεν ήταν εφικτά για τα μεγέθη αυτά.


Ας δούμε, τις 5+1 καλύτερες action-cameras που μπορείτε να αποκτήσετε αυτή τη στιγμή, ξεκινώντας αντίστροφα και καταλήγωντας στην κορυφαία επιλογή μας:
 

#5 Midland XTC-280
Μια οικονομική action camera (189€) με πανεύκολο χειρισμό (διακόπτης 2 θέσεων για REC/STOP), προσεγμένη κατασκευή και housing που είναι αδιάβροχο έως τα 60 μέτρα. Στα συν και η μεγάλη γκάμα από βάσεις σε χαμηλές τιμές.

#4 Contour ROAM2Μια ανθεκτική action camera κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Αδιάβροχη κατά IPX7 (1 μέτρο για 30?) χωρίς να χρειάζεται housing. Επίσης έχει μεγάλη αυτονομία και προσαρμόζεται εύκολα σε πολλά σημεία. Είναι ιδανική για mountain bike, skateboard κλπ. Στα θετικά και η τιμή της (199€).

#3 GoPro HERO3+ Silver edition
 

Η “μεσαία” GoPro δέχτηκε και αυτή με τη σειρά της μια “γερή” αναβάθμιση. Καινούργιος επεξεργαστής εικόνας, καλύτερη λήψη σε χαμηλό φωτισμό, περισσότερα fps στα 1080p κ.α.

Η HERO3+ Silver Edition καταγράφει φωτογραφίες ανάλυσης 10MP ενώ διαθέτει και burst mode (έως 10 λήψεις στα 10MP το δευτερόλεπτο). Τέλος με τη λειτουργία Time Lapse η HERO3+ φωτογραφίζει κάθε 0.5, 1, 2, 5, 10, 30 ή 60 δευτερόλεπτα.

Αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για όσους δε θέλουν να φτάσουν στο επίπεδο τιμής της Black edition και κοστίζει 369€.

 

#2 Garmin Virb / Virb Elite
Η Garmin μπήκε πολύ δυνατά στην αγορά των action cameras με τη σειρά Virb. Μερικά από τα δυνατά τους χαρακτηριστικά: η πολύ καλή ποιότητα εικόνας (σχεδόν ισάξια της GoPro HERO3 black), η ενσωματωμένη οθόνη (!), μεγάλη αυτονομία (3 ώρες), οι πολύ ποιοτικές βάσεις, η αδιάβροχη/στιβαρή κατασκευή της (IPX7) χωρίς να χρειάζεται housing και η δυνατότητα χειρισμού της από συσκευές GPS της Garmin.

Η Virb εκτός από κορυφαία βιντεοσκόπηση διαθέτει και αξιοπρεπέστατες φωτογραφικές δυνατότητες: 16Mpx, 12Mpx ή 8Mpx μέσω δύο διαφορετικών mode (Photo Burst & Time Lapse). Επίσης είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών την ώρα που καταγράφει βίντεο. Η τιμή της Garmin Virb είναι στα 299€.


 

Το μοντέλο Virb Elite διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη GPS υψηλής ευαισθησίας και λειτουργία “έξυπνων” προφίλ χρήσης (π.χ. για σκι) όπου αντιλαμβάνεται εάν έχετε σταματήσει σε κάποιο σημείο ή εάν κινείστε αργά πάνω στο lift έτσι ώστε να παύσει προσωρινά την καταγραφή video!

Επίσης το ενσωματωμένο Wi-Fi προσθέτει στην Virb Elite ασύρματη επικοινωνία με smartphones και tablets έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να την χειρίζεται και να βλέπει live τα όσα αυτή καταγράφει. Οι προσθήκες αυτές αυξάνουν το κόστος της Garmin Virb Elite κατά 100€ σε σχέση με το φτηνότερο μοντέλο, εκτοξεύοντας την τιμή της στα 399€.

 

#1 GoPro HERO3+ Black edition
Ο πρωτοπόρος είναι πάντα πρωτοπόρος. Τι και αν γέμισε η αγορά με action cameras (πολλές είναι οι εταιρίες που μπήκαν στον χώρο τα τελευταία 2 χρόνια), η GoPro με τη νέα αναβαθμισμένη HERO3+ Black edition έχει “καπαρώσει” για τα καλά την κορυφή. Η Υπέρ-υψηλή ανάλυση (έως 4K) και οι υψηλοί ρυθμοί καρέ (έως 120fps) εγγυόνται επαγγελματικά αποτελέσματα που δεν θα βρείτε σε ανταγωνιστικές προτάσεις!
Η νέα HERO3+ Black edition διαθέτει βελτιωμένο επεξεργαστή εικόνας και ενσωματώνει τη νέα λειτουργία SuperView™ η οποία και χαρίζει μία εντυπωσιακή ευρεία γωνία λήψης που καμία άλλη κάμερα στην αγορά δεν παρέχει!

Επίσης μεγάλη βελτίωση έχει γίνει και στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χάρη στη νέα λειτουργία Auto Low Light mode που προσαρμόζει αυτόματα τα καρέ ανά δευτερόλεπτο για κορυφαία αποτελέσματα. Το “πακέτο” ολοκληρώνεται με 30% μεγαλύτερη αυτονομία, 4 φορές γρηγορότερο Wi-Fi και νέο βελτιωμένο φακό.

Η HERO3+ Black Edition καταγράφει επίσης φωτογραφίες ανάλυσης 12MP ενώ διαθέτει και burst mode (έως 30 λήψεις στα 12MP το δευτερόλεπτο). Τέλος με τη λειτουργία Time Lapse η HERO3+ φωτογραφίζει κάθε 0.5, 1, 2, 5, 10, 30 ή 60 δευτερόλεπτα.

Σίγουρα τα 449€ που ζητάει δεν είναι λίγα ωστόσο “ότι πληρώνεις παίρνεις” και αν ψάχνεις για την κορυφαία action camera, τότε η επιλογή σου δεν μπορεί παρά να είναι η GoPro Hero3+ Black edition!