Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Kitesurfing στην εγκυμοσύνη

Kitesurfing ενώ είσαι έγκυος, γίνεται ?









Βασική έγνοια όλων των γυναικών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους είναι η φροντίδα του εμβρύου όσο δυνατόν καλύτερα και η προστασία του καθώς αυτό μεγαλώνει μέσα τους. Παρόλα αυτά, αν δεν υπάρχουν επιπλοκές, δεν υπάρχει κανένας λόγος  να κάτσεις στο κρεβάτι ή να κλειστείς στο δωμάτιο σου για τους επόμενους 9 μήνες μην κάνοντας τίποτα.


Λοιπόν, μπορείς να κάνεις kite όταν είσαι έγκυος; Πριν απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση  θα την επαναδιατυπώσουμε… Μπορείς να συνεχίσεις το ίδιο άθλημα που έκανες πριν και το οποίο εσύ και το σώμα σου έχετε συνηθίσει;  Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, αν δεν έχεις ξανακάνει kite, τότε σε καμία περίπτωση η διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι η περίοδος για να μάθεις. Επίσης, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να μάθεις να κάνεις πατινάζ στον πάγο, να μάθεις  να παίζεις τένις , να κάνεις προπόνηση τρεξίματος 10 χιλιομέτρων, όταν δεν έχεις ξανατρέξει, και γενικότερα να μάθεις οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα… οκ ίσως μπορείς  να κάνεις yoga, αλλά και αυτή σταδιακά και αργά.





Το θέμα είναι ότι αυτό πρέπει να είναι προσωπική επιλογή.  Κανένας δεν μπορεί να σου πει τι να κάνεις, και μόνο που αισθάνεσαι ότι πρέπει να τους ρωτήσεις, υποχρεούνται να σου δώσουν αρνητική απάντηση.  Παρόλα αυτά αν αισθάνεσαι σίγουρη με την ικανότητα σου να κάνεις kite ενώ είσαι έγκυος, τότε είμαι υποχρεωμένη να σου μεταδώσω τις προσωπικές μου εμπειρίες και ελπίζω να σε βοηθήσουν με τις επιλογές σου.


Πρώτα από όλα πρέπει να είσαι πάρα μα πάρα  πολύ προσεκτική τους πρώτους τρείς μήνες. Αυτή είναι η περίοδος που όλα ξεκινάνε να δημιουργούνται μέσα σου και  η υψηλής έντασης γυμναστική όπως  το τρέξιμο, το τένις και φυσικά το kiteμπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Εγώ κολυμπούσα πολύ σε ανοιχτή θάλασσα ακούγοντας το σώμα μου όλη την ώρα και έκανα kite μόνο στο local spot μου όπου τα νερά είναι λεία.  Ένιωθα τέλεια, και ενώ ήμουν ανήσυχη, ήξερα ότι δεν άξιζε το ρίσκο να βγω με δυνατούς ανέμους και κύμα.  Δεν είχα αρνητικά σημάδια που συχνά συνδέονται με πρόωρη εγκυμοσύνη και η φυσική μου κατάσταση ήταν η καλύτερη  που είχα ποτέ σε ολόκληρη την ζωή μου.





Καθώς πέρασα τους 3 πρώτους μήνες φύγαμε για Βραζιλία για το Kite Camping Camp Pro camp. Εν τω μεταξύ είχα αρχίσει να φουσκώνω αλλά ακόμα ένιωθα τέλεια. Σε  ένα μάθημα surf κατάλαβα  ότι το να κάνω paddling πάνω στο στομάχι μου μάλλον έφτασε στο τέλος του και ότι η προσπάθεια που κατέβαλα για να κολυμπήσω  με κούραζε. Αυτό για το kite σήμαινε ότι έπρεπε να αποφεύγω τους καθοδικούς ανέμους  καθώς και το να απομακρύνομαι  μακριά από την ακτή, κοινή λογική δηλαδή.
Βασικά ο τρόπος που έκανα Kiite  άλλαξε, καθώς σταμάτησα να κάνω χωρίς  γάντζο για να μην ζορίζω το σώμα μου, αλλά εξακολουθούσα να διασκεδάζω και να βγάζω και κανένα κόλπο που και που.





Καθώς πηγαίναμε για Ζανζιβάρη με το νέο έτος και έμπαινα στον 5 μήνα αισθανόμουν πολύ αγχωμένη με το kite. Όχι τόσο για τις δικές μου ικανότητες όσο για την πιθανή έλλειψη ικανότητας των άλλων  που ήταν γύρω μου σε ένα πολυσύχναστο μέρος.  Έκανα kite μερικές φορές, βρίσκοντας  χώρο με ήρεμα νερά μακριά από τους  άλλους και ένιωθα φανταστικά. Όμως καθώς έφτανα στο τέλος του 5ου μήνα αποφάσισα ότι μέχρι εδώ ήταν αρκετά.  Τον επόμενο μήνα συνέχισα να περνάω όλη την μέρα μου στο νερό διδάσκοντας και ήμουν σε εκπληκτική φόρμα, αλλά όπως θα σας πουν και οι περισσότερες έγκυες γυναίκες υπάρχει μια στιγμή που συνειδητοποιείς ότι πραγματικά είσαι έγκυος (συνήθως αυτό συμπίπτει με την έλλειψη ικανότητας θέασης των ποδιών σου)



Σε αυτό το διάστημα έλαβα μεγάλη υποστήριξη αλλά και πολλή επίκριση, βέβαια μετά αντιλήφθηκα ότι αυτό είναι μέρος της μητρότητας και δεν αφορά μόνο το  Kiting, βασικά  όλοι έχουν άποψη για όλα και μερικές φορές οι γνώμες αυτές διίστανται.  Όλοι κάνουν τις σκέψεις τους και έχουν τον δικό τους τρόπο που ενεργούν αλλά εσύ πρέπει να κάνεις  τις δικές σου συνειδητές επιλογές και να ξέρεις,  όπως και κάθε μητέρα ξέρει, ότι η ασφάλεια του παιδιού σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.





Η κόρη μου γεννήθηκε υγιής και ευτυχισμένη στις  29 Απριλίου και αδημονώ να ξαναμπώ στο νερό πάλι σε εύθετο χρόνο. Βέβαια αυτός ο χρόνος είναι σχετικός καθώς η επαναφορά θα πρέπει να γίνει σταδιακά κάνοντας περπάτημα, κολύμπι , yoga και τελικά kite.

by: Sofi Chevalier 
via www.kitesurf-magazine.co.uk