Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Απίθανα πράγματα έγιναν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στη Μεγαλόπολη

12MAΪOY- ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Επιβεβαίωση στην κόψη του ξυραφιού !!!

Στον Αρκαδικό γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, χρειάστηκε να παλέψουν μέχρις εσχάτως τα διαφαινόμενα φαβορί της χρονιάς για να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις. Πάλη σκληρή, αγωνιώδη και θεαματική που κράτησε στις μύτες των ποδιών τους άφθονους φιλάθλους οι οποίοι έσπευσαν στην πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, στην πληρέστερη πίστα Motocross στην Ελλάδα.
Με τον καιρό να υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο, η αυλαία άνοιξε με τριπλή μονομαχία στην ΜΧ2, με τους Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, ΑΟΛΜΟλυμπίας), Μανώλη Κρητικό (Yamaha, ΑΡΗΣ Πεντέλης) και Παναγιώτη Παπίλα (Honda, ΑΜΛΕΧαλκίδα) να εφορμούν έχοντας στο νου τους τις ορέξεις του πάντα «επικίνδυνου» Γιώργου Αρβανίτη (Suzuki, ΛΑΜΣ Σερρών). Ο Παπίλας δυστυχώς βγήκε νωρίς από την μάχη μετά από έναν αναπάντεχο τραυματισμό χωρίς πτώση (σύγκρουση με πεσμένη μοτοσυκλέτα!) αφήνοντας του 2 “Yamahιτές” να μονομαχούν και στα 2 σκέλη με τελικό, διπλό, νικητή τον Κοντολέτα ο οποίος όμως είδε τον Κρητικό να τον περνά 2 φορές αλλά να χάνει «στα σημεία».


Δημήτρης Κοντολέτας

Δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την νίκη ο θεαματικότατος Αρβανίτης ενώ αυτή την φορά η γνωστή μονομαχία των Γιάννη Τουρτζίδη (Yamaha, ΜΟΒορ. Ελλάδος) με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna, ΜΑΟΚατερίνης) έληξε υπέρ του πρώτου και στα 2 σκέλη. Σταθερά ανερχόμενος ο Πατρινός Ηλίας Καραγιάννης (Kawasaki, ΠΑΛΕΜΟΤ). Εύκολη η επικράτηση στην «δίχρονη» ΜΧ2Τ για τον Νίκο Φανουράκη (ΚΤΜ, ΛΕΜΑγ.Νικολάου).
Αντίστοιχα, ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής (Honda, ΛΕΜΟΚΑλαμάτας) έκανε ότι ήξερε για να αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha, ΑΜΟΕορδαίας) ο οποίος πίεσε ασφυκτικά για να πάρει μια, τουλάχιστον, νίκη όπως είχε κάνει πέρυσι στην ίδια διοργάνωση, μένοντας ελάχιστα δέκατα πίσω.  Αρκετά πιο πίσω, Μανώλης Σκύβαλος (Honda, ΟΔΙΚΟζάνης) και Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ, ΠΑΛΕΜΟΤ) εναλλάχθηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου ενώ ο νεαρός Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha, Μοτολέσχη Καβάλας) κέρδισε τις μονομαχίες του με τον Γιώργο Γεωργούση (Yamaha, ΛΕΜΕβρου)
Με γρήγορο ρυθμό στους πρώτους γύρους, ο Σταμάτης Δημολιάνης (Kawasaki, ΛΕΜΟΤ) έφυγε με 2 καρό σημαίες από την Μεγαλόπολη με τον Νίκο Κριμπούνη (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ) να μένει «εκτός νυμφώνος» αλλά μπροστά από τον καταξιωμένο Κυριάκο Κιουτσουκώστα (Suzuki, Μοτολέσχη Καβάλας) και τον εντυπωσιακό Νίκο Σωτηρόπουλο (Honda, ΑΟΛΜΟ) που έφερε την Αμαλιάδα στο μοτοαθλητικό προσκήνιο ενώ ελάχιστα πιο πίσω Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Βασίλης Αριστοτέλους, Στέλιος Χριστοδούλου, Αργυρόπουλος Θανάσης και Σπύρος Μητρόπουλος άλλαζαν θέσεις «σαν πουκάμισα»…


Παναγιώτης Κουζής

Άνετες οι νίκες στα Quad για τον Γιώργο Καπέλη (Yamaha, ΜΟΒΕ) ενώ ο Αλέκος Κατσινέλης (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ) πανηγύρισε την οριακή  άνοδό του στην 2η θέση του βάθρου αφήνοντας 3ο τον «προβληματισμένο» στο β’ σκέλος Γιώργο Χαραλάμπους (ΜΟΒΕ). Δυνατή η εμφάνιση του Ζαχαρία Χριστόπουλου (ΚΤΜ) άκεφος σχετικά ο Αποστόλης Τριανταφύλλου (ΚΤΜ).
 
Άψογη για άλλη μια φορά η διοργανωτική προσπάθεια του «ΑΡΗ» ικανοποίησε απόλυτα τους 90 και πλέον αθλητές που συμμετείχαν και που μετρούν μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα, και τελευταίο πριν το καλοκαίρι, στις 2 Ιουνίου στην καταξιωμένη πίστα του Λιτοχώρου (ΣΥΜΟΛΙΠ)


Γιώργος Καπέλης

Βαθμολογία αλλά και θεαματικά βιντεοστιγμιότυπα (την Τρίτη 14 Μαΐου) στο www.amotoe.grκαι αποτελέσματα στο www.sportstiming.grενώ μείνετε συντονισμένοι για την πανευρωπαϊκή, δορυφορική (MotorsTV), τηλεοπτική προβολή του αγώνα (μαζί με αυτόν του Λιτοχώρου).
Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος