Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Παν. Πρωταθλημα Motocross 2013 – Ξεκινάει με Χαλκίδα

Μόλις δύο Σαββατοκύριακα μας χωρίζουν για το πέσιμο της μπάρας εκκίνησης στο νέο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross του 2013, που θα γίνει στην γνωστή πίστα λίγο έξω από την Χαλκίδα. Οι καλύτεροι αναβάτες του motocross στην χώρα μας, πρόκειται φέτος να αναμετρηθούν μεταξύ τους σε επτά αγωνιστικές διοργανώσεις, σύμφωνα με την επίσημη προκύρηξη που εξέδωσε πρόσφατα η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Όλα θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου, στην ανανεωμένη πίστα της Χαλκίδας, με την τοπική λέσχη ΑΜΛΕΧ να κάνει για άλλη μια φορά το καλύτερο δυνατό, ώστε να προσφέρει υψηλό θέαμα και συναγωνισμό. Η επόμενη στάση για το φετινό πρωτάθλημα, θα γίνει στις 13 Απριλίου στην πίστα των Γιαννιτσών, ενώ στον δρόμο μέχρι την καλοκαιρινή ανάπαυλα, οι αναβάτες του πρωταθλήματος θα συναντηθούν ακόμη δύο φορές, στις 11/12 Μάιου στην Μεγαλόπολη και στις 1 και 2 Ιουνίου στην πίστα του Λιτοχώρου, κάτω από τον επιβλητικό Όλυμπο.

Για το υπόλοιπο της χρονιάς, έχουν οριστεί ακόμη τρεις αγωνιστικές διοργανώσεις, στις 7 και 8 Σεπτέμβρη στην Πτολεμαΐδα, δύο εβδομάδες μετά στο Άργος (21/22 Σεπτεμβρίου) και, τέλος, στις 19 και 20 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα. Τέσσερις βασικές κατηγορίες και δύο αγωνιστικά σκέλη σε κάθε κατηγορία περιλαμβάνει το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα του motocross για το 2013, με τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες Quad να συνεχίζουν να αγωνίζονται στην ίδια πίστα και σε παρόμοιες συνθήκες με τις μοτοσυκλέτες των κατηγοριών MX1, MX2 και Open. Η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες Junior και Mini, για την τύχη των οποίων βρισκόμαστε εν αναμονή νέας διευκρινιστικής ανακοίνωσης εκ μέρους της Ομοσπονδίας.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα τελευταία νέα γύρω από τον χώρο του ελληνικού motocross, αλλά και την κάλυψη όλων των αγωνιστικών διοργανώσεων του πρωταθλήματος.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2013 - Πρόγραμμα Αγώνων

1. 23 – 24 Μαρτίου, Χαλκίδα (ΑΜΛΕΧ)
2. 13 – 14 Απριλίου, Γιαννιτσά (ΟΦΜΓ)
3. 11 – 12 Μάιου, Μεγαλόπολη (ΑΡΗΣ)
4. 1 – 2 Ιουνίου, Λιτόχωρο (ΑΜΟΕξ/ΣΥΜΟΛΙΠ)
5. 7 – 8 Σεπτεμβρίου, Πτολεμαΐδα (ΑΜΟΕορδαίας)
6. 21 – 22 Σεπτεμβρίου, Άργος (ΦΙΛΜΑ)
7. 19 – 20 Οκτωβρίου, Καρδίτσα (ΣΜΟΚ)

Φωτογραφία: Θοδωρής Ερμήλιος