Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Παν. Πρωταθλημα Motocross Χαλκιδα – Καλη αρχη, σε μια δυσκολη πιστα

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η ανανεωμένη Δημοτική πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Δήμου Χαλκιδέων φιλοξένησε τον ιδιαίτερα υψηλό αριθμό των 136 αναβατών μοτοσυκλετών και quad, οι οποίοι πάλεψαν κάτω από απαιτητικές συνθήκες. Με λάσπη, σκόνη, τεράστια άλματα κι έντονους ανέμους, οι συμμετέχοντες στον εναρκτήριο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος είχαν δύσκολο έργο.
Σε μία χρονιά σταθμό στην πορεία του, η οποία τον θέλει να συμμετέχει πλήρως και στο αντίστοιχο Σουηδικό πρωτάθλημα motocross, o πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, με δύο πειστικές νίκες στα τελικά σκέλη της MX1. Ο νεαρός αναβάτης της Honda, κατάφερε να βρεθεί μπροστά αρκετά νωρίς και στα δύο σκέλη, και κρατώντας μία διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του, να περάσει πρώτος το νήμα του τερματισμού. Εάν στο πρώτο σκέλος έπρεπε να παλέψει λίγο περισσότερο για να το καταφέρει, ο Μανώλης Σκύβαλος έφυγε από την Χαλκίδα με δύο δεύτερες θέσεις στις αποσκευές του, οδηγώντας με το γνωστό του πάθος αλλά και τη δύναμη που έχει να πιέζει την μοτοσυκλέτα σε όλο το σκέλος. Οι Δημήτρης Βαγγελάκος και Γιώργος Ηλιόπουλος άλλαξαν μεταξύ τους τις θέσεις τρία και τέσσερα στα δύο σκέλη αντίστοιχα.


Παναγιώτης Κουζής

Πειστική ήταν και η επικράτηση στην κατηγορία ΜΧ2 του Δημήτρη Κοντολέτα, ο οποίος, δουλεύοντας σκληρά μέσα στον χειμώνα, εμφανίστηκε σε ακόμη καλύτερη φόρμα κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Αν και δεν έχει καταφέρει να συμπληρώσει αρκετές ώρες προπόνησης επάνω στη νέα τετράχρονη Yamaha του, o Μανώλης Κρητικός κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στο πρώτο σκέλος, πέφτοντας στην έκτη θέση λόγω πτώσης στο δεύτερο σκέλος. Την εγκατάλειψη του πρώτου σκέλους ακολούθησε μία δεύτερη θέση στο επόμενο σκέλος για τον τοπικό Παναγιώτη Παπίλα, ο οποίος θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμό για να μείνει στην συνέχεια μέσα στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Δύο παιδιά από τη βόρεια Ελλάδα, ο Αλέξης Γεωργαντάς και ο Γιάννης Τουρατζίδης ανέβηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου στα δύο σκέλη.


Δημήτρης Στούπας

Το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου συμπλήρωσαν τα σκέλη των κατηγοριών Open και Quad, με τους Σταμάτη Δημολιάνη και Δημήτρη Στούπα να κερδίζουν τα σκέλη της Open, την στιγμή που οι Γιώργος Χαραλάμπους και Γιώργος Καπέλης ήταν οι νικητές των Quad. Παρά την αυξημένη δυσκολία της πίστας, ο αγώνας στο σύνολό του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές, αλλά και μια εξίσου θετική γεύση σε όλους τους αθλητές που ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 13 Απριλίου στον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος που θα γίνει στα Γιαννιτσά.

Αποτελέσματα


MX1 (Α Σκέλος)

1. Π. Κουζής (Honda)
2. Μ. Σκύβαλος (Honda)
3. Δ. Βαγγελάκος (Yamaha)

MX1 (Β Σκέλος)

1. Π. Κουζής (Honda)
2. Μ. Σκύβαλος (Honda)
3. Γ. Ηλιόπουλος (KTM)

 

MX2 (Α Σκέλος)
 

1. Δ. Κοντολέτας (Yamaha)
2. Μ. Κρητικός (Yamaha)
3. Α. Γεωργαντάς (Husqvarna)

 

MX2 (Β Σκέλος)
 

1. Δ. Κοντολέτας (Yamaha)
2. Π. Παπίλας (Honda)
3. Γ. Τουρατζίδης (Yamaha)

 

OPEN (A Σκέλος)
 

1. Σ. Δημολιάνης (Kawasaki)
2. Δ. Στούπας (Kawasaki)
3. Ν. Κριμπούνης (KTM)

 

OPEN (B Σκέλος)
 

1. Δ. Στούπας (Kawasaki)
2. Σ. Δημολιάνης (Kawasaki)
3. Κ. Κουτσιοκώστας (Suzuki)

 

Quad (A Σκέλος)
 

1. Γ. Χαραλάμπους (Harris)
2. Κ. Ντούζος (KTM)
3. Χ. Καναβάς (Yamaha)

 

Quad (B Σκέλος)
 

1. Γ. Καπέλης (Yamaha)
2. Χ. Καναβάς (Yamaha)
3. Ζ. Χριστόπουλος (KTM)