Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Red Bull X-Fighters Μαδρίτη 2014 - Νικητής ο Εντυπωσιακός Pages με το Bike Flip

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα της χρονιάς, ο περσινός πρωταθλητής Red Bull X-Fighters, ο Γάλλος Thomas Pages, επιστρέφει γεμάτος μένος στην αρένα Las Ventas της Μαδρίτης.







 Ο Pages είναι ένας “ψυχρός εκτελεστής” σαν αναβάτης, όμως αυτή την φορά έπρεπε να βρεθεί σε καυτή φόρμα ώστε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη, στην 13η συνεχόμενη στάση του Red Bull X-Fighters στην Μαδρίτη. Σε μία μάχη που χωρίς αμφισβήτηση είχε τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία του πιο σπουδαίου θεσμού του παγκόσμιου freestyle motocross, ο Pages ήταν ο καλύτερος ανάμεσα στους κορυφαίους, κλειδώνοντας την πρώτη θέση του βάθρου με το “Bike Flip” που όλοι περίμεναν.



Οι αναβάτες που βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ο Αυστραλός Josh Sheenan και ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood ήταν επίσης εντυπωσιακοί, προσφέροντας επιδόσεις που απλά θα τους έκαναν νικητές σε κάποιον άλλο γύρο. O Sheenan ήταν σαν να πετούσε εκτελώντας τρεις φορές μέσα στην ίδια βραδιά ένα διπλό backflip, και ο Sherwood παρουσίασε το νέο του “Rowedova Flip”, το οποίο παραδοσιακά εκτέλεσε άψογα. Και οι τρεις τους έπρεπε να εκτελέσουν τρικ με υψηλό ρίσκο σε κάθε σκέλος της διοργάνωσης, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στα τελικά της.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη στην αρένα ταυρομαχιών Las Ventas, με 23.000 fan να έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια και να σχηματίζουν μία θάλασσα από λευκό και κόκκινο που πανηγύριζε έντονα, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του φεστιβάλ του San Fermin, γνωστού για την κάθοδο των ταύρων. Ο Pages σκόρπισε τον εξοπλισμό του στο κοινό και ο Sheenan βούτηξε ο ίδιος μέσα στην λαοθάλασσα, την ώρα που δεκάδες πυροτεχνήματα γέμιζαν τον ουρανό. Καθώς οι αναβάτες δέχονταν τα τρόπαιά τους, ο Pages δήλωσε “Είμαι τόσο ευτυχισμένος. Οι επιδείξεις μας εδώ ήταν τόσο φορτωμένες με υψηλού επιπέδου trick, που έκαναν την βραδιά να μοιάζει με διαγωνισμό για το καλύτερο trick, όπου κάθε μα κάθε κόλπο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο”.



Καθώς ο Sherwood, ο πρωταθλητής του 2012, έχει κερδίσει τους δύο πρώτους γύρους της χρονιάς, η επάνοδος του πρωταθλητή του 2013 Pages δίνει πάλι άγρια ομορφιά στο κυνήγι του τίτλου. Και είναι σίγουρα πολύ νωρίς να βγάλουμε από το παιχνίδι τον Sheenan, ο οποίος έχει δύο δεύτερες θέσεις μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του. Τα πυροτεχνήματα θα συνεχίσουν στο Μόναχο της Γερμανίας, στις 19 Ιουλίου – όπου και για πρώτη φορά στην ιστορία του FMX – ολόκληρη η διαδρομή θα επιπλέει επάνω σε μία λίμνη.

Τελικά Αποτελέσματα Μαδρίτη: 1. Thomas Pages (Γαλλία), 2. Josh Sheehan (Αυστραλία), 3. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία), 4. Dany Torres (Ισπανία), 5. Taka Higashino (Ιαπωνία), 6. Maikel Melero (Ισπανία), 7. Clinton Moore (Αυστραλία), 8. Mat Rebeaud (Ελβετία), 9. Rob Adelberg (Αυστραλία), 10. Libor Podmol (Τσεχία), 11. Remi Bizouard (Γαλλία), 12. David Rinaldo (Γαλλία).