Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Κινηματογραφώντας την αστική κουλτούρα του skateboarding στην Αθήνα

ATH documentary: Μια αποκρυπτογράφηση της Αθήνας, της πόλης που αγαπάμε, όπου αναπνέουμε και κάνουμε skate, από τον Κώστα Μάνδυλα.









Τι σημαίνει είμαι skater στην Αθήνα; Πώς αντιδρούν οι Αθηναίοι στη θέα του skate; Ποιά σημεία της πόλης θεωρούνται τα καλύτερα skate spots; Πώς είναι μια τυπική μέρα ενός skater στη μεγαλούπολη; Χρειάστηκαν περίπου 2,5 χρόνια για να δώσει τις δικές του απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ένας από του καλύτερους και σεβαστούς φίλμερ της skate σκηνής, Κώστας Μάνδυλας, μέσα από ένα μοναδικό skate ντοκιμαντέρ.

Χάρη στη ρεαλιστική και συνάμα καλλιτεχνική ματιά του «ATH documentary», οι skaters της Αθήνας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται: νοοτροπία, συνήθειες, στερεότυπα, τρόπος ζωής, εικόνες, σκέψεις, όνειρα και ανησυχίες.

Άγνωστες πτυχές από την αστική κουλτούρα του skateboarding σε κάθε γωνιά της ελληνικής πρωτεύουσας ξεδιπλώνονται μέσα σε 57 λεπτά τόσο από παλιούς skaters, οι οποίοι είδαν την Αθήνα να αλλάζει πρόσωπο με τα χρόνια όσο και από το νέο «αίμα» που ανακαλύπτει τώρα δρόμους και μυστικά της σκηνής. Συγκεκριμένα, στο ντοκιμαντέρ παίρνουν μέρος οι: Βαγγέλης Μαρκογιαννάκης, Μιχάλης Βασιλάκης, Giorgio Zavos, Δημήτρης Μπάρης, Χρήστος Λούπης, Θωμάς Κολούσης, Γιώτης Γόρδιος.   



Και αν κάτι μπορεί να αποτυπώσει με λόγια την περιπλάνηση του δημιουργού, σκηνοθέτη και παραγωγού του «ATH documentary» στους δρόμους τη Αθήνας, αυτό είναι ότι «αυτή η πόλη μας κάνει πιο ζωντανούς και πιο δυνατούς κάθε μέρα».

Η πρεμιέρα «ΑΤΗ documentary» θα γίνει τη Δευτέρα, 20/1, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών για περιορισμένο αριθμό θεατών. Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την επίσημη πρώτη του skate ντοκιμαντέρ, μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό του redbull.grκερδίζοντας μία από τις πέντε διπλές προσκλήσεις. Λίγες μέρες μετά, το «ΑΤΗ documentary» θα είναι διαθέσιμο online στο redbull.gr. 
ΠΗΓΗ: www.xsa.gr