Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Shaun White : To Slopestyle στο Sochi είναι πολύ επικίνδυνο για εμένα!

Το πρώτο πλήγμα στους Χειμερινούς  Ολυμπιακούς  Αγώνες του Sochi ήρθε από το Snowboard και ποιο συγκεκριμένα τον Βασιλιά του Snowboard Shaun White.










Shaun White celebrates winning Olympic gold in Vancouver in 2010 (Picture: AP) 

O 27 χρόνος Αμερικάνος που είναι γνωστός και σαν ‘Flying Tomato’ για την εμφάνιση που είχε με τα μακριά σγουρά κόκκινα μαλλιά έχει κέρδισε χρυσά μετάλλια στους  Ολυμπιακούς στο  snowboard το 2006 στο Τορίνο στην Ιταλία, και το 2010 στο Βανκούβερ. Επίσης, έχει κερδίσει  13 Winter X Games  χρυσά μετάλλια στο snowboarding και δύο χρυσά στο skateboarding στα X Games.  

Ο Shaun White δήλωσε πως αποσύρει την συμμετοχή του στο αγώνισμα του slopstyle διότι θεώρει την διαδρομή  πολύ επικίνδυνη ενώ νωρίτερα στην εβδομάδα και άλλοι συναθλητές είχαν σχολιάσει αρνητικά την διαδρομή μετά τον  άσχημο τραυματισμό του Νορβηγού  snowboarder Torstein Horgmo όπου του έληξε και την συμμετοχή του στους ολυμπιακούς.


Η μεταφορά του Torstein Horgmo μετά τον τραυματισμό του photo by upi.com

Μέτα από αυτό το γεγονός οι διοργανωτές άλλαξαν μερικά σημεία της διαδρομής slopestyle αλλά ο White επιμένει  να μείνει συγκεντρωμένος σε μία νίκη στο Half Pipe

“Μετά τα δοκιμαστικά runs που έκανα, παρόλο τις αλλαγές στην διαδρομή και μετά τις πτώσεις  και τους τραυματισμούς αθλητών που είδα, ο πιθανός κίνδυνος  τραυματισμού  για μένα είναι μεγάλος για να ρισκάρω τις άλλες διακρίσεις μου στους Ολυμπιακούς ” είπε !


Shaun White is going for halfpipe gold in Sochi (Picture: AFP/Getty Images)

ο Διευθυντής  Jeremy Forster της  US Snowboarding& Free Skiing είπε: “O Shaun  είναι  σωστός επαγγελματίας και έχει πάρει μια ορθή  αθλητική απόφαση.
Αναμένουμε το αγώνισμα του slopstyle το Σάββατο και επίσης  σεβόμαστε την απόφαση του Shaun να μείνει συγκεντρωμένος στην απόκτηση του τρίτου χρυσού στο Halfpipe ”