Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Red Bull Air Race Νίκη-έκπληξη για τον Nigel Lamb στην Putrajaya!

O Βρετανός πιλότος πανηγύρισε στην πρώτη «αερομαχία» που πραγματοποιήθηκε στη Ασία












PUTRAJAYA (ΜΑΛΑΙΣΙΑ) – Χρειάστηκε να περιμένει 44 αγώνες και επτά σεζόν αλλά τελικά βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Ο λόγος για τον 58χρονο Nigel Lamb που στην τροπική Μαλαισία έκανε την υπέρβαση, κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα του Red Bull Air Race που έλαβε χώρα στον ασιατικό εναέριο χώρο!
Παρά τις τροπικές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία αρκετά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, που σε συνδυασμό με την υγρασία, δυσκόλευε ακόμα περισσότερο το έργο των τολμηρών πιλότων, ο Lamb «χτύπησε» την κρίσιμη στιγμή. Με πτήση χειρουργικής ακρίβειας και χρόνο 1.15.023 στο Final 4 -τον καλύτερο της ημέρας- δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του.





«Ποτέ δεν περίμενα να βιώσω αυτά τα συναισθήματα. Νιώθω υπέροχα. Μετά από επτά χρόνια, καλές και κακές στιγμές, αυτή είναι η επιβράβευση των προσπαθειών μου», είπε συγκινημένος ο Lamb. Ωστόσο, είναι ο Hannes Arch αυτός που έφυγε πιο κερδισμένος απ’ όλους από την Putrujaya, αφού με τη δεύτερη θέση, κατάφερε όχι απλά να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά να αποκτήσει και σημαντικό προβάδισμα έναντι του μεγάλου του αντιπάλου, Paul Bonhomme, που είδε το εντυπωσιακό σερί 15 παρουσιών στο βάθρο, να σπάει!





Εκεί ανέβηκε ο Αυστραλός Matt Hall, με τον Καναδό Pete McLeod να τίθεται εκτός μάχης στο Final 4, διότι υπερέβη το όριο των 370χλμ/ώρα στο πέρασμα από την πρώτη πύλη της εναέριας πίστας! Στη συνέχεια το Red Bull Air Race Series αλλάζει ξανά ήπειρο, επιστρέφει στην Ευρώπη. Ο τέταρτος γύρος τη σεζόν διεξάγεται στις 26-27 Ιουνίου, στη Gdynia της Πολωνίας. Θα διευρύνει το προβάδισμά του Arch, θα ανακάμψει ο Bonhomme ή θα έχουμε νέο πρωταγωνιστή-έκπληξη; Η απάντηση στους αιθέρες!





Αποτέλεσματα Putrajaya: 

1. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 2. Hannes Arch (Αυστρία), 3. Matt Hall (Αυστραλία), 4. Pete McLeod (Καναδάς), 5. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 6. Martin Sonka (Τσεχία), 7. Peter Besenyei (Ουγγαρία), 8. Matthias Dolderer (Γερμανία), 9. Kirby Chambliss (ΗΠΑ), 10. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), 11. Nicolas Ivanoff (Γαλλία), 12. Michael Goulian (ΗΠΑ)

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:
 

1. Arch 30 βαθμούς, 2. Bonhomme 25, 3. Lamb 17, 4. McLeod 17, 5. Hall 14, 6. Sonka 8, 7. Muroya 7, 8. Ivanoff 5, 9. Dolderer 4, 10. Besenyei 2

-//-
 
 
 
Λίγα λόγια για το Red Bull Air Race
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Air Race αποτελείται από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, σε ένα μηχανοκίνητο σπορ που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητα. Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς και στα θέματα ασφαλείας συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε, πριν τρία χρόνια, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: το Red Bull Air Race είναι το συναρπαστικότερο μηχανοκίνητο σπορ στον αέρα.
ΠΗΓΗ: www.xsa.gr