Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Μυστήρια του υποθαλάσσιου κόσμου

Είναι γνωστό οτι ο βυθός κρύβει πολλά μυστικά. Από ναυάγια έως 'μυστήρια'. Μυστήρια που βρήκαν την εξήγησή τους και άλλα που παραμένουν ανεξήγητα. Βρήκαμε 10 που μας κίνησαν τον ενδιαφέρον και κάναμε μια μικρή έρευνα γύρω από αυτά.















1. Το μνημείο του Yonaguni.





Στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο νησί Yonaguni βρίσκεται αυτός ο τεράστιος όγκος από στοχισμένους βράχους. Η κοπή και η δομή τους παραμένει ένα μυστήριο καθώς οι ερευνητές δεν έχουν αποφανθεί ακόμα, για το αν είναι τυχαία κατασκευή ή ανθρώπινη.

2. Ο γιγάντιος σκελετός.



Ο τεράστιος σκελετός ύψους 9 μέτρων?! λέγεται οτι βρέθηκε σε κάποια από τις λίμνες που περιστοιχίζουν το Ουισκόνσιν. Άλλοι μιλούν για ένα χαμένο είδος γιγάντων που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα. Κάποιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν τα παραπάνω και κάποιοι μιλούν για πολύ καλή δουλειά του photoshop.

3. Η χαμένη πόλη στην Κούβα.



Το 2001 στα βάθη της Κούβας (600-750μ), ανακαλύφθηκε αυτός ο πέτρινος όγκος που έχει έκταση 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η επιστήμονες και μια έρευνα του National Geographic, μιλούν για μια χαμένη πόλη. Διακρίνονται καθαρά τα πυραμιδικά σχήματα και μετά από μετρήσεις με ρομποτικά υποβρύχια βρέθηκε οτι το ύψος αυτών φτάνει τα 35μ!

4. Υποθαλάσσιο ποτάμι.



Αυτό το μυστήριο της φύσης ανακαλύφθηκε στο Μεξικό. Οι ερευνητές ξεδιάλυναν το 'μυστήριο' ονομάζοντας το Haloclina. Το φαινόμενο αυτό, δημιουργείτε από την ισχυρή κάθετη βαθμίδωση αλατότητας εντός ενός σώματος νερού! Όπως και να έχει είναι εντυπωσιακό!

5. Μια πόλη βυθισμένη για 1200 χρόνια.





Το 2000 ο αρχαιολόγος, Franck Goddio, ανακάλυψε αυτή τη χαμένη πόλη στην Αίγυπτο. Πρόκειτε για ένα αρχαίο λιμάνι της Αιγύπτου που υποδεχόταν τα πλοία από τον Ελληνικό κόσμο. Το όνομα...Ηράκλειον. Η πόλη είναι ίσως το πρώτο λιμάνι της Αιγύπτου, αφού είναι χτισμένη τον 8ο αιώνα π.Χ.- Η Αλεξάνδρεια χτίστηκε το 331 π.Χ.- και σύμφωνα με έρευνες, εξαφανίστηκε στα βάθη της Μεσογείου πριν από 1200 χρόνια.

6. Ο Χριστός της αβύσσου



Έχουμε κάνει ξεχωριστό άρθρο για το άγαλμα αυτό. Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα για τον Χριστό της αβύσσου.

7. Ανεξήγητα αγρογλυφικά στο πυθμένα



Αυτά τα περίεργα γεωμετρικά σχήματα βρίσκονται στην Ιαπωνία και η εξήγησή τους δόθηκε μόλις το 2011. Οι ντόπιοι ψαράδες έβλεπαν κατα καιρούς αυτούς τους κύκλους χωρίς να ξέρουν πως σχηματίζονται. Η απάντηση ήρθε από μια ερευνητική ομάδα που έπιασε τον δράστη επ' αυτοφόρω. Πρόκειτε για ένα είδος ψαριού (Pufferfish), αρσενικό, μόλις 15 εκατοστών, το οποίο με τα πτερύγια του φτιάχνει αυτό το σχήμα. Ο λόγος? Για να προσελκύσει τα θυληκά!

8. Το υποθαλάσσιο αγαλμάτινο πάρκο.





Εντάξει δεν είναι μυστήριο, αλλά είναι εντυπωσιακό. Ο Βρετανός γλύπτης, Jason deCaires Taylor, επιμελήθηκε αυτό το υποθαλάσσιο πάρκο, έκτασης 800 τετραγωνικών μέτρων, στις δυτικές ακτές της Γρανάδα της Καραιβικής. Οι 15 τόνοι οικολογικού τσιμέντου που χρησιμοποίησε, κοσμούν την περιοχή που μπορεί να επισκεφτεί ελεύθερα ο καθένας. Ίσως σε 2000 χρόνια από τώρα να είναι ένα μυστήριο για το κόσμο του μέλλοντος!

9. Το υποθαλάσσιο δάσος.





Μετά από σεισμό το 1911 στο Καζακστάν, δημιουργήθηκε η λίμνη Kaindy. Οι κατολισθήσεις τον βράχων έφραξαν το φαράγγι και μια τεχνητή λίμνη σχηματίστηκε.
Τα παγωμένα νερά των βροχών (6 βαθμοί κελσίου το καλοκαίρι) διατήρουν τα πέυκα που βρίσκονται στη περιοχή και μάλιστα τα κουκουνάρια είναι ακόμα στη θέση τους 100 χρόνια μετά! Τα πευκοειδή είναι ορατά κάτω από το νερό με μερικούς κορμούς να ξεπροβάλλουν στην επιφάνεια.

10. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων



Τελευταίο αλλά ίσως με το μαγαλύτερο μυστήριο πίσω του, αφού ακόμα οι έρευνες συνεχίζονται. Όπως εικάζεται, ο πρώτος αστρονομικός υπολογιστής βρέθηκε στο πυθμένα των Αντικυθήρων. Τις τελευταίες εξελίξεις μπορείτε να τις διαβάσετε από πρόσφατο άρθρο μας, γι' αυτόν τον μυστήριο μηχανισμό