Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Το Πρώτο double cork 1080 από μία snowboard rider

Παγκόσμια πρωτιά για την snowboarder Katie Ormerod… ήταν ακατόρθωτο και το κατάφερε, δείτε πώς!












Η Katie είναι ένα κορίτσι 16 χρονών από το Yorkshire της Αγγλίας και μόλις “έγραψε” στην Ιστορία του Snowboard!


Πρώτα να πούμε τι είναι το double cork 1080 και γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία!

Το “cork” περιγράφει ένα άλμα, όπου ο αναβάτης περιστρέφεται στον αέρα σε δύο διαφορετικούς άξονες - τον οριζόντιο άξονα (περιστροφή) και τον κατακόρυφο άξονα (flip) - στην ίδια κίνηση. Έτσι, ένα double cork 1080  περιγράφει δύο flips και μία πλήρη περιστροφή, το οποίο ισούται με 3 x360 = 1.080°.

Γιατί έχει σημασία…
μέχρι πρόσφατα, double cork γινόντουσαν μόνο από τους κορυφαίους αναβάτες στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο δύσκολο, που απαιτεί τόσο πολύ δύναμη για να μπορέσεις να ελέγξεις την περιστροφή και την προσγείωση, που μόλις πριν από λίγα χρόνια, πολλοί άνθρωποι αμφέβαλαν για το αν οι  γυναίκες θα μπορούσαν ποτέ να εκτελέσουν ένα τέτοιο άλμα.

Παραλλαγές του switch double Underflip 900 στο παρελθόν είχαμε από μεγάλα γυναικεία ονόματα του snowboard όπως η Cheryl Maas, η Anna Gasser και η Aimee Fuller όμως μόνο με 180° περιστροφή ήταν μόνο “flips” και όχι “corks”.

Αυτό που έκανε η Katie ήταν να προσθέσει ένα full backside 360° rotation κατά την διάρκεια ενός double frontflip, δημιουργώντας μία αληθινή περιστροφή “cork” και ένα πολύ δύσκολο άλμα..!