Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης νικητής στο Άμπου Ντάμπι

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης θριάμβευσε στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου κυπέλλου της ISAF στο Άμπου Ντάμπι, προσθέτοντας ένα ακόμη αργυρό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.









Παρά τις διάφορες ατυχίες που τον συνόδευσαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τον 29χρονο ιστιοπλόο να μένει εκτός βάθρου κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της τουρκικής πόλης Τσεσμέ τον περασμένο Ιούλιο (4ος), όσο και στο Ολυμπιακό test event του Ρίο τον Αύγουστο (4ος), αλλά και στο παγκόσμιο κύπελλο του Σανταντέρ στα μέσα Σεπτεμβρίου (6ος), το 2014 θα φύγει με πρόσημο απολύτως θετικό για τον νέο «γιο του ανέμου». Όπως φαίνεται μάλιστα η μοναξιά της κορυφής αρέσει στον Βύρωνα, και από τη στιγμή που αναρριχήθηκε εκεί, με πολύ κόπο και ώρες δουλειάς, δε μοιάζει διατεθειμένος να ξαναφύγει – τουλάχιστον χωρίς μάχη! Μιλώντας από την πρωτεύουσα των (γούρικων όπως αποδείχθηκαν) Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας τόνισε τα εξής:
 
«Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Σήμερα ήμασταν σε έναν καινούριο στίβο, μέσα στον κόλπο του Άμπου Ντάμπι, και ο άνεμος είχε πολλές εναλλαγές στην ένταση και στη διεύθυνσή του. Ευτυχώς όμως όλα κύλησαν ομαλά. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Γάλλος (σ.σ. Λουί Ζιάρ) πετάχτηκε μπροστά από την αρχή της κούρσας, οπότε στη συνέχεια εγώ είχα τα μάτια μου στον Άγγλο (σ.σ. Νικ Ντέμπσι) που ήταν πίσω μου, με σκοπό να εξασφαλίσω τη δεύτερη θέση, όπως και έγινε. Πράγματι ακολούθησα τη στρατηγική που είχα διαλέξει, απλώς δε μου βγήκε καλή η εκκίνηση, με αποτέλεσμα να μείνω λίγο πίσω σε σχέση με τον Γάλλο».
 
Όσο για το γεγονός ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα τον βρουν στην κορυφή του κόσμου, ο πρωταθλητής μας αποδεικνύει με τις μετρημένες δηλώσεις του τη σεμνότητα και την ωριμότητα που τον διακρίνουν: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, πρώτον επειδή κατόρθωσα να κατακτήσω ένα ακόμη μετάλλιο και δεύτερον διότι απέδειξα τη σταθερότητά μου. Πλέον θα μείνω στην Ελλάδα μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, οπότε και θα αναχωρήσω για το Μαϊάμι, αφού 26-31 Ιανουαρίου έχουμε τον πρώτο αγώνα παγκόσμιου κυπέλλου για το 2015».
του Νίκου Κούδα